Romantiska Dagboken blir musikal

Romantiska Dagboken blir musikal

Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 12:07 | Publicerad 08 januari 2019 kl. 12:01

Boken från 1996 som blev älskad film 2004 får ny tappning. Denna gång i form av Broadway-musikal.

Ryan Gosling och Rachel McAdams i Nicholas Sparks Dagboken
Från Dagboken. Foto: New Line Cinema.

Filmversionen av "Dagboken", om det unga paret som blir kära i 1940-talets amerikanska södern, blev snabbt stor favorit hos tittarna. Nu hoppas bokens författare nå nya framgångar med hjälp av halvsvensk musiker.

I fel händer hade filmadaptionen av Allie och Noahs kärlekshistoria kunnat bli en klichéfylld soppa. Tack vare Nick Cassavetes kompetenta regi lyckades dock huvudrollsinnehavarna Ryan Gosling och Rachel McAdams att beröra folk på djupet.

Enligt The Guardian ska boken som blev film nu bli musikal och för musiken ska ingen mindre än den halvsvenska singer-songwritern Ingrid Michaelson stå för. Amerikanskfödde Michaelson uttryckte sin glädje över att få vara delaktig i projektet på twitter:

[embed]https://twitter.com/ingridmusic/status/1080867111499644928[/embed]

I samarbete med bokens författare Nicholas Sparks har ansvaret för att anpassa manuset till den musikaliska scenen lämnats till den tvåfaldigt Emmynominerade producenten Bekah Brunstetter.

Det ser med andra ord ut att vara ett kompetent gäng som står bakom adaptionen. Det återstår dock att se huruvida de lyckas fånga publiken med sång och dans på samma sätt som med filmen.

För den musikalintresserade rapporterade Filmtopp om en annan spännande nyhet förra månaden som du kan läsa här.

Vill du se "Dagboken" live på Broadway?

NÄSTA ARTIKEL