En musikal med Prince musik planeras

En musikal med Prince musik planeras

Uppdaterad 06 juli 2021 kl. 09:07 | Publicerad 05 december 2018 kl. 07:12
ANNONS
ANNONS

Film med Prince musik i fokus är planerad.

Det var inte länge sedan vi fick se Rami Malek gestalta legenden Freddie Mercury. Nu planeras en film i Prince ära, men vi verkar inte få se någon gestalta honom. Istället kommer hans musik att driva berättelsen, och filmen betitlas "Purple Rain". 

Queen-biografin Bohemian Rhapsody fick fantastisk kritik och har omsatt hela 540 miljoner dollar, med en produktionsbudget på 50 miljoner dollar. Även "Mamma Mia 2" gick väldigt bra. Nu planerar Universal Pictures för en musikal om den världsberömde artisten Prince.

Enligt Variety har Universal nyligen köpt upp rättigheterna till att göra en film med Princes musik. I filmen får vi höra låtar artisten gjort genom åren; Prince har sålt över 100 miljoner skivor världen över, vilket gör honom till en av de mest populära artisterna någonsin.

Universal sägs vara drivna att göra en originell typ av berättelse där Princes musik hjälper till att driva berättandet, som med Abbas musik i Mamma Mia. Med detta sagt behöver vi nog inte ha huvudbry över vem som kommer att gestalta Prince då han som karaktär inte lär vara med i Purple Rain.

MER LÄSNING: 

Årets bästa filmer

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL