Då kommer Stephen King-rysaren Salem's Lot

Då kommer Stephen King-rysaren Salem's Lot

13 juli 2022 kl. 14:07

Remaken försenas på grund av COVID-19

Warner Bros. beslutar att skjuta fram inspelningen av deras kommande Stephen King-film "Salem's Lot" på grund av att produktionen försenats av Covid. Nu har vi ett nytt premiärdatum.

Många ser fram emot filmatisering på skräckförfattaren Stephen Kings vampyrberättelse Salem's Lot. Dessvärre kommer nu nyheten att Warner Bros skjuter fram premiären från den 9 september i år till den 21 april 2023. Förseningen ska ha att göra med Coronaviruset som fått produktionen att halka efter, menar Deadline

Warner Bros. har flera gånger släppt rysare lagom till amerikanarnas Labor Day som infaller i början av september. De har då släppt flera skräckfilmer som Det och The Nun, filmer som tjänat in enorma summor för bolaget. Salem's Lot skulle ha blivit nästa men släpps nu alltså istället under nästa vår.

Nytt premiärdatum för Stephen King-rysaren Salem's Lot
"Salem's Lot" (1979). Foto: Warner Bros.

Filmen är en remake på Salem's Lot från 1979 som på Stephen Kings bok med samma titel (på svenska: Staden som försvann), en roman King skrev 1975, vilket gör den till en av hans tidigaste.

Berättelsen tar vid en sensommarkväll när författaren Ben Mears kör in i småstaden där han vuxit upp, nu för att skriva en roman om ett påstått hemsökt hus. Men när människor runt kåken börjar dö mystiskt, upptäcker Mears att ägaren till herrgården faktiskt är en vampyr som förvandlar dem till en armé av odöda slavar.

I filmen får vi se skådespelare som Lewis Pullman, Makenzie Leigh, Bill Camp, Spencer Treat Clark och danska stjärnan Pilou Asbaek med flera. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL