Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då kommer Avatar 2 på bio

Då kommer Avatar 2 på bio

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2020

Premiärdatum spikat.

Få hade väl trott att det skulle dröja tretton år mellan James Camerons megasuccé och dess uppföljare. Nu vet vi att "Avatar 2" släpps på bio i december 2022.

Regissören James Cameron delar med sig av en stor uppdatering gällande arbetet på Avatar 2 och 3. Han upprepar att produktionen blivit lidande av pandemin och att man förlorat drygt fyra månaders inspelningstid. Detta leder nu till att man skjuter upp premiären för Avatar 2 från 2021 till 16 december 2022. Avatar 3 förväntas komma ut i december 2024.

– COVID slog oss lika hårt som alla andra, säger James Cameron i ett samtal med Arnold Schwarzenegger på miljöorganisationen Austrian World Summits årliga konferens.

Stor uppdatering om produktionen

Avatar 2
Foto: 20th Century Fox.

Sett till hur många gånger premiären skjutits upp är fansen rimligtvis skeptiska till att 16 december 2022 är det slutgiltiga datumet. Men Cameron ger oss goda skäl att faktiskt tro på att det är så. I samma uppdatering berättar Cameron vidare att inspelningarna av både Avatar 2 och 3 är klara: 

–  Vi har bara några procent kvar. Avatar 2 är etthundra procent klar och Avatar 3 nittiofem procent klarVi spelar just nu in det allra sista på Nya Zeeland.

Med Avatar-uppföljarna uppges Cameron vilja revolutionera filmvärlden med ny teknik. Man har nämligen hittat möjligheten att spela in CGI-scener under riktigt vatten. Läs mer om det här.

Missa inte heller Filmtopps Avatar-quiz!

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

 

NÄSTA ARTIKEL