Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Avatar 2

Avatar 2 kan förändra filmvärlden

Kristian Andersson | Nyhet
17 augusti 2020
Kristian Andersson | Nyhet
17 augusti 2020

Kommer "Avatar 2" förändra filmvärlden?

Har du också undrat varför "Avatar 2" dröjer? Det beror inte på att James Cameron ligger på latsidan, utan på att han försöker revolutionera filmvärlden – igen.

Nu har filmsajten ScreenRant släppt en video där de beskriver på vilket sett Avatar 2 kommer att förändra filmvärlden. I klippet berättar de att James Carmeron utvecklar de tekniska möjligheterna för att på riktigt kunna filma CGI-scener under vatten.

Att göra filmer där karaktärer flyger i luften är något vi kan bemästra i CGI världen, men att spela in filmer under vatten är en annan femma, vilket Cameron nu försöker att bemästra. Här i klippet nedan kan vi se hur Avatar 2 är gjort och på vilket sett filmen kommer förändra film världen.

 

Att James Camerons filmer har en tendens att dröja vet vi sedan tidigare. Det var nämligen först tänkt att Avatar skulle spelas in direkt efter Titanic 1997, men det dröjde tolv år innan filmen skulle få premiär just på grund av att Cameron väntade in och utvecklade de filmtekniska möjligheterna.

Väntan på Avatar 2 dröjer ännu länge än så. Filmen förväntas nämligen först att ha premiär 2022, alltså tretton år efter att den första filmen släpptes.

Däremot ska vi inte behöva vänta lika länge på Avatar 3, 4 och 5. Annars vore det väldigt tufft för den 66-årige regissören.

Scrolla vidare för fler nyheter --> Eller testa vårt Avatar-quiz!

 

NÄSTA ARTIKEL