Då har Uncharted-filmen premiär – Tom Holland i huvudrollen

Då har Uncharted-filmen premiär – Tom Holland i huvudrollen

Eric Diedrichs
Uppdaterad 07 juli 2021 kl. 13:07 | Publicerad 28 september 2019 kl. 10:09

Nathan Drake ett steg närmare ett äventyr på vita duken?

Nathan Drake i Uncharted 4.
Nathan Drake i Uncharted 4: A Thief's End.

I Hollywood försöker man nu göra en spelfilm av den älskade TV-spelserien "Uncharted", i vilken vi följer den Indiana Jones-artade äventyraren Nathan Drake. Sedan en tid tillbaka har Tom Holland varit klar för huvudrollen och nu har filmen hittat en ny regissör.

Uncharted har varit en spelarfavorit sedan 2007, då debuten Drake's Fortune släpptes till Play Station 3. Under åren har det charmiga upplägget med den obekymrade äventyraren Nathan Drake i centrum bara blivit bättre och bättre.

Redan i samband med att det första spelet släpptes, fick Sony upp ögonen för den nya generationens Indiana Jones och drömmen om en Uncharted-film väcktes till liv.

Fast det har inte hänt så mycket sedan dess.

Åtminstone inte på filmsidan. Om vi ser till själva spelserien så har åtta installationer släppts, expansioner och spinoffer inkluderat.

Uncharted-filmen har länge vandrat i Hollywoods dunkla värld för projekt som bara skickas runt i cirklar, precis som nära besläktade Indiana Jones 5 har fått göra. Dagens Hollywood tycks helt enkelt ha svårt för att göra den gamla skolans äventyrsfilm.

Från Mark Wahlberg till Tom Holland, från David O. Russel till Travis Knight.

Tom Holland som Spindelmannen.
Tom Holland. Foto: Sony Pictures.

Redan 2008 började Sony plenaera en Uncharted-film men först 2010 blev det klart att Du gör mig galen-regissören David O. Russel skulle skriva manus och regissera. Det var också snack om att Mark Wahlberg skulle göra huvudrollen, något han själv, indirekt, bekräftade i en intervju med MTV.

"I'm obviously in whatever David wants to do but the idea of it is so off the charts: De Niro being my father, Pesci being my uncle. It's not going to be the watered-down version, that's for sure."

Ett år senare hoppade David O. Russel av projektet och Divergent-regissören Neil Burger klev in. Med en ny regissör kom också en ny vision och Russels manus skrotades. Men något senare lämnade även Burger projektet.

Därefter har manuset skrivits om och skrotats av flera regissörer och manusförfattare, så som: Seth Gordon, David Guggenheim, Mark Boel, Joe Carnahan, Shawn Levy och Dan Trachtenberg. Likaså har erbjudandet om att spela Nathan Drake flugit runt mellan Los Angeles olika lyxvillor.

Nu har i vart fall filmen landat i Travis Knights händer, alltså regissören bakom hyllade Kubo och de två strängarna och Bumblebee. Likaså är det klart att Tom Holland skall spela huvudrollen. En betydligt pojkaktigare Nathan Drake än vad som först var tänkt, med andra ord.

När har Uncharted-filmen premiär?

Exakt när Uncharted-filmen kommer att ha premiär är svårt att säga, men enligt Cinemablend är den 8 december 2020 målet i sikte. Frågan är om vi verkligen vågar hoppas på att det går så smärtfritt. Filmen är notoriskt otorsförföljd och premiärdatumet har skjutits upp i många, många år.

Men vi håller givetvis tummarna.

Vill du se en Uncharted-film med Tom Holland i huvudrollen?

NÄSTA ARTIKEL