Way out West 2023 filmprogram – flera världspremiärer

Då har TV-serien ”Ondskan” premiär

Axel Diedrichs
Uppdaterad 04 november 2023 kl. 11:11 | Publicerad 22 oktober 2023 kl. 16:10

Snart är den efterlängtade serien här

Det närmar sig premiär för "Ondskan", TV-serien som likt filmen från 2003 bygger på Jan Guillous succéroman med samma namn.

Om mindre än en månad får vi se en serie i sex delar som bygger på Ondskan av Jan Guillou. Handlingen följer 16-årige Erik Ponti, spelad av Isac Calmroth, och hans problemfyllda liv med våld både i hemmet och på internatskolan Stjernsberg i slutet av 1950-talet. I serien följer man även den förbjudna kärleksrelationen mellan Erik och köksflickan Marja, som spelas av norska stjärnan Thea Sofie Loch Naess.

TV-serien Ondskan har premiär den 5 november på TV4 Play för alla med Plus. Premiären på kanalen TV4 landar knappt två veckor senare, närmare bestämt den 16 november.

Då har TV-serien ”Ondskan” premiär
Isac Calmroth och Thea Sofie Loch Naess. Foto: TV4.

Gustaf Skarsgård spelar Eriks styvfar

Storstjärnan Gustaf Skarsgård, som även medverkade i den hyllade filmen Ondskan från 2003, spelar här Eriks styvfar. Den nya serien bygger på ett samarbete med SF Studios och regissören Erik Leijonborg, som tar berättelsen in till nya infallsvinklar och till 2020-talets version av Ondskan. Han har tidigare arbetat på stora produktioner som TusenbröderMaria Wern och internationella storserien The Last Kingdom.

Förutom nämnda namn syns även Christian Fandango, Ruth Vega Fernandez, Jens Hultén, Alexander Gustavsson, Björn Mosten, Leon Henzel, Saga Sarkola, Nonni Ardal och Simon Norrthon på rollistan.

 

NÄSTA ARTIKEL