Matt Reeves bekräftar karaktären i Batman-finalen

Då har The Batman 2 premiär – hint om nya skurken

Filmtopp
24 februari 2023 kl. 11:02

Robert Pattinson återvänder i huvudrollen

Inspelningen av "The Batman: Part II" inleds senare i år. Robert Pattinson återvänder som mörkrets riddare och Matt Reeves regisserar. Det är också klart när "Batman 2" har premiär.

Efter fjolårets framgångar med The Batman återvänder Matt Reeves till registolen för att berätta nästa kapitel i Bruce Waynes liv. Med sig har han givetvis Robert Pattinson, som fick mycket beröm för sin allvarliga superhjältekaraktär.

Enligt ScreenRant inleds inspelningen av The Batman: Part II nu i november i Warner Bros. studior i England, där man även spelade in den första filmen. Samtidigt skriver tidningen att Warner Bros. Discovery och DC Studios fortfarande inte har bekräftat nyheten officiellt.

Vad som heller inte är bekräftat är vilka skådespelare som återvänder från den första filmen. I dagsläget är Robert Pattinson den enda av dem som är officiellt bekräftad. Med det sagt är det alltså inte klart vem eller vilka skurkar Batman kommer att ställas mot i den efterlängtade uppföljaren.

Batman
Foto: Warner Bros.

Vem blir skurken i The Batman 2?

Sett till att Oscarsnominerade Barry Keoghan syntes i en liten roll som Jokern i slutet av den första filmen, har det länge spekulerats i att det kommer att bli han som står i centrum. Samtidigt har Matt Reeves sagt att "den som förväntar sig mer av karaktären kan komma att bli besviken".

Regissören har även avslöjatatt han gärna skulle vilja se den lite mindre kända Batmanskurken Hush i nästa film.

Hush
Foto: DC Comics

Detta är Hush

"Hush" är ett alter ego för Dr. Thomas Elliot, en barndomsvän till Bruce Wayne som senare fungerar som en mörk reflektion av Wayne själv.

När de båda var barn försökte Elliott mörda sina föräldrar för att ärva deras rikedom, men när Bruce Waynes far Dr. Thomas Wayne räddar dem med sin kirurgiska talang skyller Elliott misslyckandet på Bruce. I vuxen ålder hämnas Elliott genom att gå på både Bruce och Batman, detta gör han genom manipulation och lömskhet snarare än våld.

Då har The Batman 2 premiär

Sedan tidigare är det klart att The Batman: Part II förväntas att ha premiär den 3 oktober 2025. Med andra ord är det ett tag kvar tills vi får återse läderlappen i biosalongerna.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL