Då har filmen Berättelsen om Killinggänget premiär

Då har filmen Berättelsen om Killinggänget premiär

Axel Diedrichs
30 december 2023 kl. 18:12

Se när humorgruppen återförenas

Snart är det äntligen dags för den efterlängtade dokumentären "Berättelsen om Killinggänget" att ha premiär på SVT och SVT Play.

Med stora klassiker som I manegen med Glenn Killing, NileCity 105,6, Percy tårar och Fyra nyanser av brunt anses Killinggänget vara en av de största humorakterna Sverige någonsin har haft. Den 3 januari får vi se gänget bestående av bland annat Robert GustafssonHenrik Schyffert och Johan Rheborg återförenas i dokumentären Berättelsen om Killinggänget på SVT och SVT Play. Den är sammanlagt tre delar lång. 

I serien får vi veta hur unga ironiker på 90-talet tog sig till Dramatens scen på 00-talet. Vad hände längs vägen som ledde dem dit? Det har nu gått över tjugo år sedan de gjorde något ihop... vad är Killinggänget idag? 

Planerar Killinggänget nya filmer och serier ihop?

När Filmtopp pratade med Robert Gustafsson flaggade han för att dokumentären kommer bjuda på en hel del nytt och att även "chockerande sanningar" avslöjas. Mer än så vill han inte säga, förutom att det kommer bli både chockerande och underhållande.

Även om Berättelsen om Killinggänget återförenar gänget, så hoppas fansen på att få se dem göra nya sketcher ihop framöver. I september månad berättade Schyffert att en reunion varit väldigt nära på senare tid och att de "pratar om rätt idé". Men den som följt gruppen tätt genom åren känner också till att det flera gånger varit på tal om en återförening som aldrig riktigt kommit, så vi får nog fortsätta att bida vår tid och se hur det blir med den saken.

Du som vill se premiären av "Berättelsen om Killinggänget" på TV kan göra det på onsdag klockan 21:00 på SVT1 och SVT24.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL