Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Då har Dune världspremiär!

Då har Dune världspremiär!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 juni 2021

Världspremiär på filmfestivalen i Venedig.

Filmfestivalen i Venedig har bekräftat att Denis Villeneuves "Dune" kommer att ha sin världspremiär under den 78:e upplagan av den anrika festivalen.

Den 3 september är datumet som Dune, av regissören Denis Villeneuve, kommer att ha sin världspremiär, det bekräftar filmfestivalen i Venedig på sin hemsida. Den prestigefyllda festivalen delar med sig av nyheten efter att det blivit klart att det är på Palazzo del Cinema på ön Lido i Venedig som Dune kommer att visas för första gången.

MER LÄSNING: 13 tankar när jag ser trailern till Dune

"Dune" är baserad på Frank Herberts kultförklarade sci fi-bok med samma namn. David Lynch gjorde en adaption av boken redan 1984. Den gången bemöttes resultatet med en hel del sågningar. Frågan är om Villeneuve kommer att lyckas bättre med sin version, men det råder inga tvivel om att förväntningarna på filmen är skyhöga.

Filmen är rejält stjärnspäckad och i rollerna kommer vi bland annat att få se namn som Timothée Chalamet, Zendaya, svenskarna Rebecca Ferguson och Stellan Skarsgård, Oscar Isaac, Josh Brolin, Dave Bautista, Jason Momoa, Javier Bardem m.fl. Manuset till filmen har Villeneuve skrivit tillsammans med Jon Spaiths och Eric Roth

De senaste åren har den fransk-kanadensiske regissören Denis Villeneuve blivit ett av filmvärldens hetaste namn. Bara under 2010-talet har han filmer som Blade Runner 2049Arrival, Sicario, Prisoners och Nawals hemlighet på sin meritlista.

Dune produceras av Warner Bros. Pictures och Legendary Pictures.

MER LÄSNING: Nu på bio

Årets filmfestival i Venedig är den 78:e upplagan av vad som är världens äldsta filmfestival. Festivalen går av stapeln den 1-11 september och "Dune" har premiär den 3 september.

MISSA INTE:

NÄSTA ARTIKEL