Torpkamp i Farmen 2023: "Riktigt, riktigt pinsamt"

Torpkamp i Farmen 2023: "Riktigt, riktigt pinsamt"

  • C More
Moa  Andersson
01 februari 2023 kl. 08:02

Torpkamp: "Christoffers taktik är fruktansvärt dålig"

Det är dags för torpkamp och storbonde Andreas tänker taktiskt på alla plan när tre ska skickas till kamp. Tova, Cia och Christoffer får göra upp i kampen om två platser på Torpet.

I dagens avsnitt av Farmen är det är dags för torpkamp och storbonde Sebastian Västerlund måste tänka taktiskt på alla plan för att välja ut tre kämpar. Han väljer Christoffer Hammarlöf, Tova Andersson och Cia Stenmark Sommerborn till dagens torpetkämpar. 

Dagens torpkamp är "potatisskalaren" och går ut på att kämparna kommer få varsin tom glasburk med lock. På Andreas signal ska de ta potatisar från fatet, skala de helt fria från skal och sedan lägga dem i glasburken.  

De två torpetkämpar som först fyller burken med skalade potatisar, så att locket går att stänga, vinner varsin plats på Torpet.

Torpkamp i Farmen 2023
Torpkampen "potatisskalaren". Foto: TV4 / C More.

"Jag kommer gå på magkänsla"

Tova blir vald till förstekämpe men har varit kluven till vad hon ska göra i torpetkampen. Det känns bra att hon blev vald av Sebastian eftersom hon sagt att hon ville tävla.

Nebba och Sebbe vill att jag ska lägga mig och komma tillbaka hit, till Farmen, och Christoffer går till Torpet. Så jag ska fundera vad jag ska göra, om jag ska lägga mig. Den här gången ska jag gå på magkänsla, förklarar Tova.

I sista sekund säger magkänslan att hon ska till Torpet.

Christoffer, Tova och Cia i torpetkamp
Christoffer Hammarlöf, Tova Andersson och Cia Stenmark Sommerborn. Foto: TV4 / C More.

"Plojsa runt och se ut som en clown"

Kampen är i full gång och snabbt märker Sandra Öder, som ska tillbaka till Farmen från Torpet, att Christoffers taktik är att inte klara tävlingen. Tova och Cia verkar klara kampen bra, men Christoffers tillvägagångssätt skiner igenom. 

– Det märktes ganska tydligt, jag tyckte han gjorde det fruktansvärt dåligt. Man kan ju fejka en förlust lite snyggare, säger Sandra. 

Hon förklarar att det kanske inte är riktigt optimalt att börja äta en potatis man precis skalat i en kamp som denna. 

– Jag vet inte om han bara vill plojsa runt och se ut som en clown. Men på riktigt, riktigt pinsamt skulle jag säga, säger hon. 

Varför Christoffer väljer att lägga sig i matchen är för att han känner att han gör mer nytta på Farmen som det är just nu. Han har två amuletter och tror att han klarar sig fint på dem. 

Christoffer Hammarlöf i torpetkamp
Christoffer Hammarlöf. Foto: TV4 / C More.

Skönt med lugn och ro på Torpet

Till slut blir Tova klar och blir den första att få bege sig till Torpet och snabbt därefter blir Cia färdig för att bege sig iväg med henne.

– Jag vann! Det känns skitbra. Jag tänkte först lägga mig och komma tillbaka till Farmen, men jag kände i sista sekund att magkänslan sa att jag skulle gå till Torpet. Jag går till Torpet och vinner amuletter, känslan var bra faktiskt, säger en glad Tova.

Även Cia tycker det känns väldigt bra att få åka till Torpet och få lite lugn och ro, men även för att få träffa Jan-Christer "JC" Nilsson och Viktor Bergström igen. 

– Få träffa JC och Viktor ska bli otroligt kul. Få lite godare mat, kanske kaffe, man vet ju inte. Det ska ju alltid vara bättre ställt på Torpet, säger Cia. 

Nya deltagare på Farmen 2023
Sebastian Västerlund, Hannan El-Abtah, Sandra Öder och Christoffer Hammarlöf. Foto: TV4 / C More.

Hannan El-Abtah gör entré på Farmen

Tillsamman med Sandra Öder, som tidigare under säsongen befunnit sig på Farmen, följer Hannan El-Abtah som endast varit på Torpet i två dagar. 

Vi välkomnar Hannan El-Abtah till Farmen 2023. Programmet ser du på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL