Exit

Spana in första klippet från Exit säsong 3

Filmtopp
31 januari 2023 kl. 13:01

Serien tar en ny vändning

Premiären för "Exit" säsong 3 närmar sig. Nu har den första glimten från de nya avsnitten landat – och vi kan förvänta oss något ännu mörkare.

Den norska serien Exit blev en omedelbar tittarfavorit när den dök upp på TV 2019. Sedan dess har vi fått ta del av ytterligare åtta och avsnitt som lockade på ännu mer uppmärksamhet. Blott tre dagar efter premiären hade 876 000 personer sett den nya säsongsöppnaren.

Därefter var framtiden för Exit osäker. I en intervju sade Ivar Køhn, dramachef på NRK, att det var osäkert om en tredje säsong skulle bli verklighet:

– Manusförfattaren Øystein Karlsen måste få vila lite, sen får vi ta en diskussion och se om det finns potential för en tredje säsong, sade Ivar Khøn.

Exit säsong 3 blir verklighet
 Fr.v. Tobias Santelmann, Jon Øigarden, Simon J. Berger, Pål Sverre Hagen i "Exit". Foto: NRK 

Exit säsong 3 bjuder på mer än "horeri och kokain"

Därefter har Filmtopp vid upprepade tillfällen kunnat avslöja nya detaljer om säsongen, som tack och lov inte bara blir av utan också är färdiginspelad och snart redo för premiär.

Till Filmtopp säger den norske Exit-stjärnan Jon Øigarden att det blir mer än bara "horeri och kokain" i den nya säsongen att finansvärlden granskas närmare:

– Det ska bli kul att se den färdig. Runt om i Norge finns det flera verksamheter där man inte vet vilka ägarna är, men som får skattemässiga fördelar med sina investeringar. Det är något som många näringsliv utnyttjar och det är någonting som vi tar tag i. Det är lika extrem och mycket som förut, men det blir mörkare med vissa konsekvenser för karaktärerna. Trots att de upplever ett motstånd som de inte har kontroll över så bromsar de inte in utan snarare kör fortare. Den är underhållande och informativ och säger något om samtiden, det är inte bara horeri och kokain, säger Jon Øigarden till Filmtopp.

Vi har även pratat med Simon J. Berger som säger följande:

– Man ska alltid vara försiktig med att gissa om reaktioner. Alltså, det blir ju mer av allt. Jag tror att den överträffar sig själv. Jag tror att den överträffar de tidigare säsongerna på alla plan. Jag vill tro det i alla fall.

Spana in det första klippet från Exit säsong 3 på NRK.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL