Storbråk när deltagare åker ut ur Robinson: Bara glöm, det där får du lägga ner

Storbråk när deltagare åker ut ur Robinson: "Bara glöm, det där får du lägga ner"

  • C More
22 mars 2023 kl. 07:10

Röster höjdes på lag nords (vanligtvis) lugna strand

I dagens avsnitt av "Robinson" 2023 uppstod ett bråk bland lag nord. Peter Andersson och Sanna Strand fick i uppdrag att utse en från laget som skulle lämna tävlingen. När valet sedan hade fallit uppstod en het ordväxling.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur dagens avsnitt av Robinson 2023. Sluta läs om du vill se avsnittet utan att veta vad som händer i det.

Storbråk när deltagare åker ut ur Robinson: "Bara glöm, det där får du lägga ner"
Sanna Strand säger ifrån till Zeki Demir. Foto: TV4 / C More

Ord mot ord

Det var när Peter Andersson och Sanna Strand från lag nord skulle skicka hem en lagkamrat som ett bråk bröt ut i lägret. Till en början verkade det som att Zeki Demir, som valet föll på, tog beslutet bra och förklarade att han förväntade sig att bli vald. Stämningen förändrades däremot när Zeki antydde att Sanna hade ett problem med hans svenska brytning.

– Nu måste jag få stoppa dig för det finns ingenting i mig som har någonting emot dig för att du inte pratar ren svenska. Jag har ju varit gift med en jugoslav och har två barn som är halvjugoslaver. Bara glöm det, det där får du lägga ner, säger Sanna bestämt.

Zeki bemötte henne med en lika bestämd ton och stod fast vid sitt påstående och lade till att hon ser honom som ett hot.

– Du är inte min fiende men tyvärr kom inte våra personligheter överens för att du direkt kände att “det här är en stark person”, säger Zeki.

Zeki Demir bråkar i Robinson 2023
Zeki Demir. Foto: TV4 / C More

Zeki Demir: "Du skriker inte på mig!"

Sanna frågade om Zeki ville höra motiveringen bakom beslutet men Zeki avböjde erbjudandet. Det blev tydligt att Zeki varken ville höra eller trodde på en annan motivering än just att hans svenska var ett problem för henne och att han sågs som ett hot. De började tala i mun på varandra och för ett ögonblick höjde Sanna rösten när hon återigen frågade om Zeki ville höra motiveringen. 

– Du skriker inte på mig! Du skriker absolut inte på mig. Du skriker inte på mig, punkt slut, säger Zeki med hård ton till Sanna.

Sanna lugnade sig något och försökte säga till Zeki att hon ansåg att det hade varit nyttigt för honom att höra motiveringen. Zekis respons blev att slå bort förslaget eftersom han ansåg att Sanna är oärlig som person.

Storbråk när deltagare åker ut ur Robinson: "Bara glöm, det där får du lägga ner"
Erik Wahrolén. Foto: TV4 / C More

“Besviken på Zeki”

Resten av laget stod tysta under bråket men hade varierande åsikter om vad som precis hände.

– Zeki ville framföra sin åsikt och det kanske var med ett annat tonläge än vad vi har haft förut, då vi har varit väldigt timida till varandra. Nu stod han på sig för sin åsikt vilket för min del är helt okej, sa Camilla Widing.

Erik Wahrolén uttryckte att han kommit bra överens med Zeki Demir men att han ogillade hur den utskickade deltagaren reagerade på beslutet.

– Jag blev faktiskt väldigt besviken på Zeki. Vi kom bra överens, men att se hans beteende och speciellt mot Sanna. Att behöva höja rösten och när hon säger “skrik inte mot mig” så höjer han rösten ännu mer och säger “skrik inte mot mig”, uttryckte Erik.

När Zeki packat ihop sina saker och sagt hej då till gruppen avböjde han Sannas kram.

– Absolut inte, men vi kan skaka hand, säger Zeki till Sanna innan han lämnar lägret.

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL