Lämnar nya Robinson efter en dag: "Sårande vad ska mina barn tänka om mig"

Lämnar nya Robinson efter en dag: "Sårande vad mina barn ska tänka om mig"

Filmtopp
Uppdaterad 22 mars 2023 kl. 19:03 | Publicerad 21 mars 2023 kl. 07:03

Programmet blev en deltagare lättare tidigare än väntat

Efter bara en dag ute i Ingenmansland väljer Salam al Zerkani att lämna "Robinson" 2023 och resa hem till Sverige. "Det är sårande vad mina barn ska tycka och tänka om mig", säger han.

Det blev ett kortvarigt äventyr i Robinson 2023 för Salam al Zerkani, den 36-årige uthyraren som till vardags huserar i Gustavsberg. Under den första dagen i programmet blev Salam utskickad till Ingenmansland där han klarade sig en dag innan det kändes tillräckligt för honom. Nu står det klart att han avbrutit sin medverkan i programmet för att vända hem till Sverige.

När Salam al Zerkani och Elin Ambrosiani skeppades till programmets nya ö Ingenmansland – där deltagare får chansen att slå sig tillbaka till Robinson – var den förstnämnda av dem märkbart upprörd över att ha skickats dit. Då sa han som följande:

– Det är bullshit att jag blir utkastad för att jag är svagaste länken. Jag är så förbannad, besviken och provocerad. Jag är absolut en av de starkaste, om inte den allra starkaste.

Salam var då även fast inställd på att ta sig tillbaka:

– Jag kommer göra allt jag i min makt för att komma tillbaka till Robinson. För jag vill verkligen komma tillbaka och hämnas.

Lämnar nya Robinson efter en dag: "Sårande vad mina barn ska tänka om mig"
Elin Ambrosiani och Salam al Zerkani. Foto: TV4.

Salam al Zerkani lämnar nya Robinson efter en dag: "Sårande vad mina barn ska tänka om mig"

Men den långa väntan på att något spännande ska hända, och att en chans att ta sig tillbaka till Robinson-ön ska uppstå, blev för mycket för Salam al Zerkani. Efter en dag som fastkedjad ute i Ingenmansland berättade han för kamraten Elin att han beslutat att lämna programmet. Innan Salam hoppade på båten därifrån gav han henne några välmenande ord: 

– Du klarar ju det här bättre än mig, så hatten av till dig. Jag önskar dig all lycka och hoppas att du tar dig långt vidare i tävlingen.

Väl på båten delade Salam sina tankar om att lämna Robinson redan nu: 

– Jag får ju en massa olika tankar, vad mina barn kommer att tycka och tänka om mig, och det är sårande. Jag önskar att jag kunde hålla ut och se vad som händer, men jag klarar tyvärr inte av det. Jag är besviken på mig själv. Det känns som att jag är misslyckad just nu.

Med Salam al Zerkani på en båt hem mot Sverige har Elin ett hot mindre att tänka på i kampen om att komma tillbaka till huvudtävlingen. 

Du följer "Robinson" 2023 på TV4, TV4 Play och C More.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL