Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Hamilton

Hamilton (säsong 2, premiäravsnitt)

  • 44 min
  • Action
  • C More
David Forssell | Nyhet
17 april 2022
David Forssell | Nyhet
17 april 2022

Mord i franskt vatten för Carl Hamilton till Nice

Carl Hamilton är tillbaka är tillbaka i TV-rutan. Efter att ha sett första avsnittet kan vi konstatera att det uppladdat för dramatik.

  • I rollerna:
    Jakob Oftebrgo, Ninja Zanjani m.fl.

Nu har den andra säsongen av Hamilton dragit igång och den yngre Carl Hamilton, som vi fick lära känna i säsong ett, ger oss en lugn men ändå mystisk start på den nya inspelningen. Serien Hamilton bygger på Jan Guillous karaktär Carl Hamilton men i yngre tappning. Hamilton har tidigare spelats av bland annat Mikael Persbrandt men nu är det åter Jakob Oftebro som axlar denna roll.

Natoövning och frieri

Avsnitt 1 börjar med att vi får se en dykare under en Natoövning i Medelhavet utanför Frankrike. Personen i fråga håller kontakten med fransk och amerikansk personal, men avviker snart från deras riktlinjer för att istället söka upp en liten svart kontrollpanel som sitter på en pipeline på botten. Han har strax hittat den när han plötsligt blir överfallen av en annan dykare och dödas.

Efter denna inledning förflyttas vi till Stockholms skärgård där Carl och hans flickvän Lykke tar ett skönt dopp i det blå. En till synes perfekt kväll går dock snett när Carls frieri till Lykke nobbas. Strax därefter får Carl ett samtal från sin överordnade om att han måste ta sig till kontoret, och han och Lykke hinner därför inte reda ut det misslyckade frieriet.

Hamilton i soligt Frankrike

Hamilton
Jakob Oftebro som Carl Hamilton

Väl på kontoret får vi veta att personen som mördades i början av avsnittet, Ruben Nyholm, var en vän och kollega till Carl. Carl får till uppgift att åka ner till kontinenten och bistå fransmännen med hjälp, men också att övertyga dem om att Ruben Nyholm inte brustit i sin uppgift, om så inte är fallet.

Härifrån blir det en spännande resa ner till ett soligt Nice där vi med hjälp av stämningsfull musik och vackra miljöer försätts i en behaglig stämning, trots det inträffade. Carls kamp med att ta reda på sanningen leder dock till både problem med fransmännen och att han hamnar i farliga situationer. 

Helhetsintryck

Första avsnittet börjar spännande med en person som mystiskt mördas under vattnet. Tempot är visserligen avslappnat men med tillräckligt många vändningar och actionscener får första avsnittet mig att vilja se fortsättningen. 

Skådespeleriet fungerar på det stora hela väl, även om viss dialog känns aningen ansträngd och framtvingad. 

Finns att se på: C More. Släpps också på TV4 den 2 maj.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL