Självständighet i fokus i Biggest Loser Sverige: Jag har svårt för att vara självisk

Självständighet i fokus i Biggest Loser Sverige: "Jag har svårt för att vara självisk"

  • C More
Uppdaterad 15 mars 2023 kl. 05:03 | Publicerad 14 mars 2023 kl. 21:03

Josselin och Anna vill tänka mer på sig själva

I avsnitt 14 av Biggest Loser Sverige 2023 får deltagarna lära sig att bli mer självständiga, och Josselin och Anna får stöd för deras osäkerheter. Josselin som brottas med att tänka för mycket på andra, och Anna som har problem med förhållanden.

Biggest Loser Sverige Josselin och Pischa
Foto: TV4

Josselin tänker mer på sig själv

Efter gårdagens tävling kände sig deltagaren Josselin extra trött och nedsänkt. Detta fångade den personliga tränaren Pischa Strindstedts uppmärksamhet och hon frågade Josselin vad som var fel. Josselin berättade att hon hade det tufft känslomässigt, att hon ibland tappar andning och går på sparlåga. Hon känner att hon tänker mer på andra och aldrig lägger tillräcklig mycket tid för sig själv. Josselin menar att hon blivit för van med bygga upp saker för sig själv för att sedan ge bort det till någon annan, ifall hon känner att de behöver det mer. 

– Jag har svårt för att vara självisk, erkänner Josselin.

Pischa förklarade då för Josselin att ibland behöver man vara självisk och man ska inte låta det väga ner en. Pischa rekommenderade också att förklara det för de andra deltagarna, för det inte ska vara en skuld hos Josselin eller hos de andra. Detta råd gav Josselin mer motivation inför nästa träningspass och fick henne att träna hårdare än någonsin. 

Biggest Loser 2023 Anna
Foto: TV4

Anna pratar om sina problem med förhållanden: "Så jävla trött på att bli sårad"

Under ett av dagens träningspass satte sig en grupp av deltagarna ner tillsammans för att prata. Anna tog chansen för att öppna upp om hur hon har haft det jobbigt med att bygga nya förhållanden. Hon pratar om hennes dåliga erfarenhet av att dejta "idioter" och att hon alltid är rädd för att nästa kille kommer att vara likadan. Hon vågar inte släppa in någon, utan tänker att de bara kommer att lämna henne, och så fort det blir lite jobbig så flyr hon.

– Jag är så jävla trött på att bli sårad när jag har så mycket kärlek att ge, säger Anna. 

Senare får Anna ett samtal med psykoterapeuten Tobias Sahlin för att prata om sitt undvikande beteende. Han förklarar om hur ens eget förhållande till sig själv kan påverka hur man har förhållande med andra. Anna behöver då hitta en särskild självrespekt för att inte stanna i sin egna lilla bubbla. Han pratar om att man behöver sina utmaningar och bekräftelser. Anna uttrycker att hon får omsorg och bekräftelse från sin familj och sitt jobb, men hon behöver få mer bekräftelse från sig själv. 

– Om jag kanske kan älska mig själv så kan jag kanske älska någon annan, säger Anna. 

Tobias pekar ut att han inte kan ge relationstips, men kan ge rådet att det är kanske tiden för Anna att utöka sin komfortzon. Anna har tidigare utmanat sig själv för att kunna klara av saker hon tidigare inte hade trott hon kunde. Anna antar nya utmaningar och ska inte hålla sig kvar i sin egna lilla bubbla. 

Biggest Loser Sverige 2023 finns att se på TV4 och C More. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL