Sanningen på C More – Allt om nya serien

Sanningen på C More – Allt om nya serien

  • C More
Filmtopp
25 april 2022 kl. 10:04

Sofia Helin och Hedda Stiernstedt bildar team i "Sanningen"

Nu startar inspelningen av C Mores nya storsatsning "Sanningen" med Sofia Helin och Hedda Stiernstedt i huvudrollerna. Här är allt vi vet om serien!

Sanningen är ett emotionellt kriminaldrama som utöver det klassiska mysteriet också handlar om systerskap, föräldraskap, skuld, sorg och hur man går vidare efter ett trauma. Serien är skapad av Camilla Ahlgren (Bron, Vargasommar) och i huvudrollerna ser vi Sofia Helin och Hedda Stiernstedt

– Jag vill alltid jobba vidare med människor jag tycker är duktiga och intressanta, som med manusförfattaren Camilla Ahlgren. På det sättet fördjupas processen och samarbetet, och vi kan fortsätta att utmana varandra. Linnéa Roxeheim upptäckte jag för några år sedan när jag såg serien Portkod tillsammans med min dotter. Att en regissör med den begåvningen för det finstämda i fråga om mänskliga relationer tar sig an ett drama i den här genren gör mig intresserad. Berättelsen Sanningen väcker för mig frågan om hur en människa går vidare efter ett trauma. När du inte kan få någon upprättelse? Går det att omfamna ljuset igen, säger Sofia Helin.

Handlingen i "Sanningen" säsong 1

Iris Broman (Sofia Helin) är ny chef för Kalla Fall-gruppen i Malmö. Hon har på grund av en tragedi brutit upp från Stockholm och flyttat ner till Ystad där hon bor i sin halvsyster Kattis (Hedda Stiernstedt) hus vid havet. I samband med att Iris anländer till Skåne blir ett kallt fall aktuellt igen och livet vänds upp och ner för ett antal människor och deras livsöden flätas samman. Vad var sanningen då, vad är sanningen nu – och vad blir konsekvenserna?

Sofia Helin sågs senast i dramaserierna Lust och Emmybelönade serien Atlantic Crossing samt i långfilmen Utvandrarna. Hedda Stiernstedt fick sitt stora genombrott i Vår tid är nu och har även medverkat i filmer som Se upp för Jönssonligan och serien Beforeigners. I övriga roller ser vi bland andra Kajsa Ernst, Håkan Bengtsson och Inez Andersson.

"Då har Sanningen säsong 1 premiär"

– Vi är väldigt exalterade över Sanningen, ett starkt karaktärsdrivet drama med ett tydligt lokalt DNA kryddat med ett olöst gammalt försvinnande. Med Camilla Ahlgren, Alex Haridi och Linnéa Roxeheim har vi ett riktigt begåvat och intressant kreativt team, som kommer att leverera en unik och originell serie. Casten är fantastisk och med två av våra absolut främsta skådespelerskor i täten är vi säkra på att Sanningen har förutsättningar för att bli en av våra största serier, säger Piodor Gustafsson, nordisk dramadirektör för TV4 Media och C More.

"Sanningen" säsong 1 spelas in i Malmö och Ystad med omnejd och beräknas ha premiär på C More under 2023.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL