Vuxna människor

Premiär för Vuxna människor (säsong 1) på C More

  • C More
Filmtopp
06 oktober 2022 kl. 02:00

Felix Herngren återvänder till de vuxna människornas värld

I dag är det premiär för "Vuxna människor" på C More. I huvudrollen ser vi Carla Sehn som får sällskap av Vilhelm Blomgren, Rakal Wärmländer och Felix Herngren själv.

För 23 år sedan var det premiär för Felix Herngrens och Fredrik Lindströms komedi Vuxna människor, som nominerades till två stycken Guldbaggar. Bland annat för sitt träffsäkra manus, som smart beskrev vuxna människors egentliga tankegångar på ett mycket underhållande vis.

Nu är det dags för en nytagning i TV-serieformat och ur en kvinnas perspektiv. I huvudrollen ser vi nämligen stjärnskottet Carla Sehn som har haft en raketkarriär de senaste två åren med framgångar som Kärlek & anarki, Trevligt folk och Karl-Bertil Jonssons julafton, som hon välförtjänt Guldbaggenominerades för.

Vuxna människor
Carla Sehn och Felix Herngren. Foto: Eva Edesjö/TV4.

En serie om den svenska änsligheten

TV-serien Vuxna människor består av åtta avsnitt på 44 minuter vardera och följer Mathilda (Carla Sehn) som lever ett liv med jobb på advokatbyrå och en stabil relation, men i hemlighet brottas hon med känslan av att hon bara låtsas vara vuxen. Tankarna på flykt växer när pojkvännen friar och snart får Mathilda upp ögonen för kontorets attraktiva psykolog. Samtidigt lär vi känna Matildas bästa kompis, syster och mamma som alla kämpar på varsitt håll med sina respektive livskriser.

– Felix sade vid ett jobbtillfälle att han hade en roll som han ville ha med mig i. Sedan fick jag provfilma för Vuxna människor och när jag fick rollen såg jag om filmen. Jag tyckte den var jättefin och det var kul att se Felix första verk, eftersom man har sett så mycket han har gjort. Filmen hittar också ett roligt tema som passar bra i svensk kultur, en sorts ängslighet med att man ska bete sig vuxet, vara ordentlig och hålla sig till normen, men hur mycket vi än försöker så har vi ett lustbehov som inte går att trycka undan, säger Carla Sehn till Filmtopp.

När vi i samma intervju frågar henne om vem som var mest vuxen på set gav hon ett snabbt svar:

Skriptan! Den positionen kräver det och måste se till att vi sköter oss och håller oss till manuset.

Vuxna människor går nu att streama på C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL