Premiär för säsong 3 av Benjamin’s – så var första avsnittet

Premiär för säsong 3 av Benjamin’s – så var första avsnittet

  • C More
20 april 2023 kl. 07:04

Billig lyx i säsongspremiären av Benjamin’s

“Benjamin’s” är tillbaka för en tredje säsong på TV4 och mycket går att känna igen. Köket med det ostämda pianot och bandet med kapellmästaren Stefan är detsamma. Däremot är allt annat nytt och det slås på stort med vad som sagts blir den sista säsongen.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur premiäravsnittet av “Benjamin’s” säsong 3 på TV4. 

Carola Häggkvist och Benjamin Ingrosso. Foto: TV4.

Säsong tre av Benjamin’s har premiär den 20 april på TV4 och där bjuder Benjamin Ingrosso åter in kända svenskar för en kväll med mat och musik i hans kök. Gästerna, samtalen, musiken och maten är alla nya, men annars går det att känna igen sig i programmet som blivit en stor succé på TV4 med sina två tidigare säsonger. Benjamin som förra året fick pris på Kristallengalan som årets tv-personlighet har i och med Benjamin’s inte enbart visat prov på stor talang som matlagare utan även som programledare. 

Benjamin's 2023
Johanna Nordström, Björn Formgren och Carola Häggkvist. Foto: TV4.

Tredje gången gillt

Det första avsnittet inleds med en smygtitt på vad vi som tittare har att förvänta oss av kommande säsong. Benjamin ringer sin bästa kompis Björn Formgren och lurar honom att komma och hjälpa till att ställa i ordning köket inför kvällen, men i själva verket är Björn en av kvällens gäster, utan sin vetskap. Benjamin deklarerar därför att första avsnittets gäster kommer bestå av den mest kända personen någon kanske har sett i Sverige, nämligen artisten Carola Häggkvist, och kanske den minst kända personen som någon inte har sett, hans kompis Björn

– Mina vänner! Alltså ni vet vad de brukar säga, tredje gången gillt. Och jag kände att, nej, världskarriären den får vänta. Jag måste in i köket och bjuda ännu fler människor på middag, säger Benjamin som start på kvällen. 

Kvällens tema är billig lyx, vilket Benjamin är noga med att poängtera enbart gäller maten, för gästerna är enbart lyx. Förutom Carola och kompisen Björn är den tredje gästen komikern Johanna Nordström. Det bjuds bland annat på fiskbullar, jordärtskockor och tiramisu i nya tappningar. 

Benjamin's 2023
Carola Häggkvist, Lasse Holm och Benjamin Ingrosso. Foto: TV4.

Flera överraskningar

Fiskbullarna är kvällens stora samtalsämne då Benjamin ser det som en hyllning till Carola för att hon serverade det hemma hos sig när han var där och umgicks tillsammans med hennes son när de var yngre. Johanna däremot är skeptisk till fiskbullarna och det är ett återkommande tema genom hela programmet. Mitt i tillagningen av fiskbullarna dyker kvällens överraskning, låtskrivaren Lasse Holm, upp som både Carola och Benjamin känner väl. Det pratas om hans karriär och även om Carolas och diverse saker de båda åstadkommit. En annan överraskning är att Carolas son Amadeus Sögaard knackar på i tid för desserten. Det pratas då gamla minnen och hur det kommer sig att Amadeus är anledningen till att Benjamin skriver musik idag. 

Eventuellt den största överraskningen under kvällen är dock ett stort avslöjande som Björn kommer med. Detta när Johanna och Carola vill veta hur mycket mat Benjamin egentligen lagar hemma och att Björn som hans nära vän borde kunna svara helt ärligt på den frågan. 

– Han lagar ju ingen mat på riktigt hemma, det händer aldrig. Jag tror aldrig jag har sett honom använda sitt kök, förutom något nattpass någon gång när vi varit ute, säger Björn och tjejerna kan inte tro sina öron. 

Avsnittet bjuder på framträdanden där Benjamin sjunger tillsammans med både Carola och Lasse Holm. Det avslutas med att alla dansar loss och sjunger med till Lasse Holms stora hitlåt Cannelloni Macaroni och Benjamin sätter punkt för kvällen med att säga att han aldrig får nog. Nästa avsnitt gästas av artisterna Oskar Linnros och Seinabo Sey och stjärnkocken Marion Ringborg.

Hela säsongen kommer att följa i samma anda som första avsnittet och det har meddelats att den tredje säsongen av Benjamin’s också blir den sista. 

Missa inte den nya säsongen av “Benjamin’s” som har premiär den 20 april och finns att se på TV4 Play och på TV4. 

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL