Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Se upp för Jönssonligan

Nya Jönssonligan – en av de bästa långfilmspremiärerna någonsin

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 januari 2021

1,7 miljoner tittare har sett filmen.

Den 25 december 2020 hade Se upp för Jönssonligan premiär på C More. Nu en månad senare har nästan 1,7 miljoner tittare sett filmen vilket placerar den på en femteplats bland de bästa svenska långfilmspremiärerna genom tiderna.

– Se upp för Jönssonligan är den första streamingpremiären av en europeisk biofilm. Det historiska publikrekordet bekräftar C Mores ledande position och förmåga att nå en bred publik med de bästa svenska berättelserna, säger Philip Lindqvist, Chef C More och Head of Pay TV, TV4 Media.

År 1980 hade Sällskapsresan premiär och sågs då av över 2 miljoner svenskar. Se upp för Jönssonligan har nu funnits tillgänglig på C More i exakt en månad och har setts av nära 1,7 miljoner tittare totalt, streamat och linjärt. Sett till de mest publikdragande långfilmspremiärerna genom tiderna placerar sig Se Upp för Jönssonligan på en femteplats, i digert sällskap med sentida titlar som En man som heter Ove och Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann, likväl svenska klassiker som Sällskapsresan, Att angöra en brygga och Utvandrarna.

En lustig sidoeffekt av filmens framgångar är att den danska låten ”Tag med ud og fisk” med Gitte Hænning från 1976 under flera veckor i januari har toppat Spotifys virala topp 50-lista. Låten har en central roll i Se upp för Jönssonligan och sångens pånyttfödelse har väckt stor uppmärksamhet i hemlandet Danmark.

I kvällens Guldbaggegala är Se upp för Jönssonligan nominerad i sex kategorier.

NÄSTA ARTIKEL