Linda Lindorff, programledare Min mamma, din pappa och Lukas Orwin, husvärd

Min mamma, din pappa – två lyxdejter tar oväntade vändningar

  • C More
Uppdaterad 16 mars 2023 kl. 06:03 | Publicerad 15 mars 2023 kl. 14:03

Kemin mellan Jesper och Mathilda växer

Singelföräldrarna utsätts för en gruppövning där de får mötas öga mot öga. Barnen börjar tycka att det är rätt nice att övervaka föräldrarna. Men vad vet de egentligen om sina mammor och pappor? Kunskaperna sätts på prov i en spännande tävling.

Artikeln beskriver händelserna i det senaste avsnittet av "Min mamma, din pappa".

Jussi och Jessica
Stel stämning under lyxdejten för Jussi och Jessica. Foto: TV4.

Jussis pinsamma dejt med Jessica

I förra avsnittet såg vi barnen bestämma att Jussi skulle gå på dejt med Jessica. I veckans avsnitt ser vi husvärden Lukas Orwin leda paren till ett sovrum. Där, på sängen, väntar rosenblad och rött vin för deras lyxdejt. Men konversationen mellan Jussi och Jessica går segt och väldigt ensidig. Jessicas dotter Frida inser direkt att hennes mamma upplever stämning på dejten som stel.

– Alltså det är ju stel stämning under dejten, mamma försöker prata på. Alla reagerar på att det blir en stel stämning, och då blir det svårare att bryta den här isen, säger Frida.

Barnen har bestämt att hjälpa Jussi och Jessica valde att skicka en citronmarängpaj som de två ska njuta av tillsammans. Men det de inte inser är att Jessica är laktosintolerans – vilket gör stämningen ännu stelare.

Barnens kunskaper som föräldrarna sätts på prov

Medan singelföräldrarna spendera tid med varandra i Villa Kärleksudden pågår en spännande tävling utanför barnens hus, där programmets yngre förmågor ska svara på frågor om deras föräldrar.

– Den som vinner, den som får flest poäng kommer att få välja en dejt åt sin förälder, säger programledare Linda Lindorff.

Barnen svarar på frågan om deras förälders födelsedatum. Foto: TV4.

Jespers son Oscar vinner tävlingen och bestämmer att hans pappa ska går på en lyxdejt med Mathilda. 

– Det är ingen som förtjänar en lyxdejt mer än farsan, säger Oscar.

Garvade sig igenom hela lyxdejten

Kostym och klänning; Jesper och Mathilda klär sig fina för varandra och är redo för lyxdejten. Självklart kommer det bli romantiskt, eller hur? Nope. De garvade sig igenom hela dejten. 

Redan innan dejten började så råkade Mathilda knuffa på en klädhängare och soffbordet. De skämtar och skrattar, hela stämningen var mycket mer avslappnad jämfört med Jussi och Jessica. Under dejten har barnen fått i uppdrag att hjälpa paren och öka romantiken eller stjälpa genom att skapa märkligt musik med konstig musik och falska toner. 

– Vi kanske ska jiddra för första gången, säger Oscar till de andra och idén får stöd av Saga.

Jesper och Mathilda skrattar under lyxdejten. Foto: TV4.

Alla barnen och Jesper och Mathilda började skratta när en fiolist börjar spela konstig musik i rummet. Vi börjar se kemin mellan Jesper och Mathilda. Mathilda tog ett steg vidare och frågade Jesper om vem han skulle välja i det här programmet.

– Då skulle jag välja dig, säger Jesper till Mathilda

I nästa avsnitt kommer vi får ser nya deltagare i programmet och hur det kommer påverka kemi mellan nuvarande deltagarna återstår att se.

Det andra avsnittet av "Min mamma, din pappa" sänds på TV4 Play och TV4 i dag den 15 mars.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL