Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Maria Wern säsong 9 – Detta vet vi!

Maria Wern säsong 9 – Detta vet vi!

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 maj 2021

Kommer långköraren tillbaka med nya fall och nya avsnitt?

Nyligen landade den åttonde säsongen av den populära långköraren Maria Wern – en deckare i vilken vi ser Eva Röse lösa mystiska brott på Gotland. Frågan alla undrar nu är om vi kommer att få se mer av serien.

För några veckor sedan släpptes Maria Wern säsong åtta på C More. Till alla krimälskares glädje visade sig säsongen vara en vass sådan – Filmtopps recensent belönade den med tre i betyg och berömde serien för att hela tiden lyckas komma på nya, ovanliga fall.

I den senaste säsongen fick vi nämligen hänga med på spännande utredningar som rörde allt från militära hemligheter till en mördad pojke. Samtidigt brottas givetvis Maria, i klassisk nordic noir-anda med egna privata dilemman och problem. I säsongen fick vi givetvis återse Eva Röse i titelrollen, men även Erik "Jerka" Johansson och Allan Svensson – en stark trio.

Mycket vill ha mer brukar det heta, och många av seriens fans är rejält nyfikna på om det kommer att komma fler avsnitt framöver.

RECENSION: Maria Wern säsong 8

Kommer Maria Wern säsong 9?

Den stora frågan är givetvis om vi kommer att få ta del av fler nya avsnitt med spännande fall. Även om det än så länge inte är hugget i sten, kan vi säga som så att det skulle förvåna oss om inte C More snart går ut med att en ny säsong är bekräftad. Serien har rullat på stabilt och länge och trots att man alltså har släppt åtta säsonger håller avsnitten fortfarande hög kvalitet. Likaså känns inte heller skådespelarna trötta på sina roller, snarare tvärtom.

Det kanske främsta beviset på att vi faktiskt kommer att få en säsong 9 av Maria Wern är dock innehållet i säsong 8. Den som har sett den senaste säsongen är väl medveten om att det slutar med en rejäl cliffhanger – dörren står med andra ord vidöppen för en fortsättning.

Maria Wern
Foto: C More

När kommer säsong 9 av Maria Wern?

Även om det som sagt inte är officiellt, så räknar vi med att det blir en fortsättning om ingenting oväntat händer. Exakt när en säsong 9 skulle kunna få sin premiär är aningen svårare att sia om. Maria Wern har pågått sedan 2008, vilket innebär att det inte har kommit ut en ny säsong varje år. Med det sagt kom de två senaste säsongerna ut med ungefär ett års mellanrum.

Det är med andra ord inte orimligt att hoppas på att Maria Wern säsong 9 kommer ut under våren 2022, om den skulle bli bekräftad.

Filmtopp håller dig uppdaterad med det senaste om "Maria Wern" så fort vi vet mer.

 

NÄSTA ARTIKEL