Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Livvakterna säsong 3?

Livvakterna säsong 3?

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 november 2021

Ännu inga tecken på nystart

Nu kan vi se den danska kriminalserien "Livvakterna" på C More. Detta vet vi om en eventuell tredje säsong.

Livvakterna följer vi en grupp danska poliser som ställs inför tuffa prövningar när de utbildar sig till att bli livvakter. Danmarks kultförklarade kriminaldrama finns nu att streama i sin helhet på C More. Har du redan svept de två säsongerna och nu hoppas på att få se Livvakterna säsong 3? Av allt att döma ser det inte ut att bli så, trots att serien fått nytt liv.

Serien som producerades av Dansk Radio rullade mellan 2009-2010 och gjorde då rejäl succé. För utöver att locka en bred publik, så belönades den även med en Emmy för bästa icke-engelskspråkiga serie. Nu har seriens två säsonger kommer till C More och därmed fått ny hajp. Men att vi skulle få se en comeback och därmed Livvakterna säsong 3 finns det för närvarande ingenting som pekar på.

MER LÄSNING:

Därför ser vi inte ut att få en tredje säsong av Livvakterna

Redan 2010 berättade seriens producent Sven Clausen följande om varför man lade ner produktionen: 

Livvakterna är en produkt av sin tid och i grunden en arbetsplatsbeskrivning. Samhället och världen kan utvecklas så mycket på två år att vi fruktar att vi skulle komma att berätta några historier som redan är förlegade. Vi ska inte hitta på och komponera, och därför väljer vi att sluta. 

För drygt elva år sedan kändes det alltså för svårt att bygga vidare på Livvakterna. I dagsläget finns det inga nya kommentarer på en tredje säsong, av varken Dansk Radio eller de som medverkade i produktionen. Om det kommer kännas skäligt att återuppta eller reboota serien får vi därför vänta och se. Kanske anser man så småningom att det finns en ny och lika insiktsfull period att skildra på yrkesgruppens arbetsplats som i de första två säsongerna. 

Filmtopp uppdaterar dig så fort det dyker upp någonting nytt gällande Livvakterna säsong 3.

NÄSTA ARTIKEL