Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer

Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad 29 januari 2023 kl. 11:01 | Publicerad 18 december 2022 kl. 21:12

Den otippade vinnaren fick lyfta statyetten

Lars-Olov "LO" Johansson är vinnare av Robinson 2022 höst. Detta efter en svettig final där han precis lyckades besegra Martin Larsson, och Kristofer Nystedt.

streamtopp

Allting kan sannerligen hända i Robinson. Nu när den nya säsongen gått i mål kan vi konstatera att Lars-Olov "LO" Johansson vunnit Robinson 2022 höst. Den 44-årige deltagaren från Luleå besegrade Martin Larsson och nära vännen Kristofer Nystedt.

Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer
Foto: TV4 / C More.

Efter att Alexander Strandberg hade röstats ut i säsongens sista öråd skickades LO, Martin och Kristofer till den stora finalen där allting avgörs. Inför den var Kristofer den stora favoriten, inte minst enligt LO själv som sade att han hade behövt bryta armen på honom inför tävlingen för att ha någon som helst chans att vinna.

När tävlingen väl gick av stapeln var det mycket riktigt Kristofer som tog ledningen, och fortsättningsvis höll takten en bra bit in i tävlingen. Men LO höll sig inte allt för långt bakom honom. Martin fastnade däremot alldeles för länge i det första momentet innan han kom loss. 

Efter många om och men skulle både LO och Martin komma ikapp Kristofer, så att det stod lika inför tävlingens näst sista del, att kasta eldbollar för att tända en brasa. Det dröjde länge innan någon av de tre finalisterna lyckades tända eld på brasan, men till slut gjorde både Martin och LO det. Därefter kvarstod endast en sista sak: knyt loss din fackla, tänd eld på den och spring upp till ett torn där du tänder den allra sista brasan med hjälp av din brinnande fackla. Personen som hann först blev LO, som var precis på håret snabbare än Martin.

Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer
LO gratuleras efter vinsten. Foto: TV4 / C More.

Efter vinsten gratulerade Petra Malm och topp tio-deltagarna LO med skumpa och varma kramar. 

– Jag är så jävla glad. Jag är så sjukt glad. Det är en makalös känsla i kroppen, sade LO till tittarna efter segern.

"Robinson" är slut för den här gången, men det dröjer inte länge tills vi får återse programmet nästa år. Den gången blir det med Anders Lundin tillbaka som programledare.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL