Klassiska KP (Kamratposten) blir tv – detta är KPTV

Klassiska KP (Kamratposten) blir tv – detta är KPTV

  • C More
Filmtopp
10 oktober 2022 kl. 12:10

Ungdomstidningen KP blir till talkshow

KP är det uppskattade tidningsmagasinet för barn och ungdomar som grundades redan i slutet på 1800-talet. Nu meddelar C More i ett pressmeddelande att den klassiska tidningen kommer att finnas även i rutan framöver, och det som talkshowen "KPTV".

KP (Kamratposten), den klassiska tidningen för barn och ungdomar, blir nu en talkshow med kändisgäster, Kropp & Knopp-filmer, Flams, Svar på allt och mycket mer. KPTV programleds av Beppe Singer där han tillsammans med en panel med ungdomar får besök av bland andra Nour El Refai, Daniel Norberg och Sarah Sjöström.

Den 28 oktober är det premiär för KPTV på C More.

KPTV kommer till C More
Foto: Jakob Dahlström/C More.

– Jag älskar att göra tv men jag kommer egentligen från skolvärlden. Där är det viktigaste att man tar barnen på allvar och kommunicerar med dem på deras villkor. Det är många år sedan denna typ av tv gjordes för barn, något som jag tror verkligen behövs i dagens samhälle där allt blir alltmer snuttifierat, säger programledaren Beppe Singer. 

– Tidningen KP är populärare än någonsin och har aldrig vikt sig en tum från värdegrunden med barnens bästa i centrum. Något som vi nu tar med oss in i tv-studion. Att få göra det här programmet är en dröm som går i uppfyllelse, barnen kommer att ha kul med oss och föräldrarna kan lita på att det är bra innehåll, fortsätter han.

I över 130 år har KP gjort tidningar för barn och unga. För många barn är det den första kontakten med en riktig tidning och en möjlighet att få svar på frågor som man kanske inte vill eller kan fråga vuxna eller sina vänner. Nu tar KP steget in i tv-studion.

Så kommer KPTV att utformas

Varje avsnitt av KPTV behandlar ett tema som till exempel mobbning, bästis-problem eller krånglig kärlek. Programledaren Beppe Singer med en panel av ungdomar får varje vecka besök av en kändisgäst som berättar om egna erfarenheter och svarar på frågor. Samtalen blandas med utmaningar, experiment och KP-klassiker som Kropp & Knopp, Svar på allt och Flams.

KP:s chefredaktör, Lukas Björkman, är stolt över det kommande programmet, men säger att det inte var en självklarhet att göra det:

– KP är en unik tidning, som betyder oerhört mycket för läsarna. Så har det varit i många generationer. Att förvandla tidningen till tv var långt ifrån självklart för oss, och dessutom ett väldigt svårt uppdrag. Men tack vare Beppe, Julia (Messelt) och Magnus (Lekberg) på Nexiko och C More med Henry i spetsen så har vi faktiskt lyckats. Sveriges viktigaste och bästa tidning har blivit Sveriges viktigaste och bästa tv-program. KP:s mix av allvar och flams återspeglas perfekt i programmet, tycker jag. Jag kunde inte vara stoltare. Magasinsformatet lever, både på papper och i tv! säger Lukas Björkman.

Alla teman och kändisgäster i KPTV säsong 1

Avsnitt 1: Bästis-problem, med skådespelaren och komikern Nour El Refai

Avsnitt 2: Mobbning, med programledaren Sofia Dalén

Avsnitt 3: Lögner, med komikern Daniel Norberg

Avsnitt 4: Vinnarskallar och dåliga förlorare, med simmaren Sarah Sjöström

Avsnitt 5: Krånglig kärlek, med youtubarna Tomu och Yumi

Avsnitt 6: Pubertet, med programledaren Markus Granseth

Avsnitt 7: Sorgen när ett husdjur dör med Cazzi Opeia

Avsnitt 8: Pinsamma föräldrar med komikern Hampus Hedström

"KPTV" har premiär på C More den 28 oktober och består av åtta avsnitt. Ett avsnitt släpps per vecka. Programmet produceras av Nexiko. Producent är Julia Messelt. Redaktör är Magnus Lekberg. Exekutiv producent på C More och TV4 är Henry Chu.

Mer läsning:

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL