KLART: Då har Beck #48 – Quid Pro Quo premiär!

KLART: Då har Beck #48 – Quid Pro Quo premiär!

  • C More
Filmtopp
10 februari 2023 kl. 09:02

Premiären dröjer lite till

Äntligen är det klart. Nu kan vi meddela att den nya Beckfilmen "Quid Pro Quo" har premiär senare i vår – något senare än förväntat.

Beck är tillbaka med film nummer 48 i ordningen och dessutom med mångas favorit Steinar Hovland (Kristofer Hivju) i handlingens centrum. Steinar och Josef (Martin Wallström) får i uppdrag att utreda ett dödsfall på en loppmarknad som snart tar oväntade vändningar när Säpo är ovanligt intresserade av fallet.

− Det här är en Beck-film som du kan se fram emot! Det har sällan varit så högt tryck i Beckgruppen. Det var ett stort nöje för mig och Steinar att göra den här filmen, och vi hoppas Beck-fans över hela världen kommer att älska den, säger Kristofer Hivju.

Beck: Quid Pro Quo
Kristofer Hivju i "Quid Pro Quo". Foto: John Paulin/C More

Spännande mordgåta i nya Beckfilmen

En man hittas död på en loppmarknad i Vårberg. Troligtvis mördad. Till en början ser det ut som ett vanligt rån som gått snett, men när Säpo börjar intressera sig för fallet så anar Beck-gruppen oråd. Kent Larsson (Danilo Bejarano) på Säpo vill vara delaktig i all den info som Beck-gruppen får fram och Martin (Peter Haber) säger OK, med krav på ”Quid pro quo” – tjänster och gentjänster helt enkelt. Det Beck-gruppen inte anar är att fallet handlar om rikets säkerhet.

Steinar (Kristofer Hivju) är tillbaka i Stockholm efter en längre vistelse hemma i Norge och får tillsammans med Josef (Martin Wallström) ta lead på fallet. Utredningen av mordet på loppmarknaden tar gruppen på kollisionskurs med Säpo.

Jenny (Anna Asp) kämpar för att få behålla vårdnaden om sitt barn. Hennes ex har via sin advokat begärt att få ensam vårdnad om deras gemensamma barn. Hon menar att Jenny är en dålig och oansvarig förälder som i första hand prioriterar sitt jobb. Marken gungar under den tidigare lugna och stabila Jenny och hon tar ett tungt och mycket svårt beslut. Ett beslut som inte bara kommer att påverka henne utan också hela Beck-gruppen.

I övriga roller ses bland andra, Jennie Silfverhjelm, Måns Nathanaelson, Jonas KarlssonIngvar Hirdwall, Elmira Arikan och Happy Jankell.

Quid Pro Quo premiär
Foto: Johan Paulin/C More

Då släpps Quid Pro Quo

− Steinar är alltid ett kärt återseende i Beck-gruppen och tillför värme och humor samt ett annat perspektiv på filmens tema. Inte minst viktigt när polis och Säpo ser på tjänster och gentjänster på väldigt olika sätt, säger Jon Mankell, exekutiv producent på C More och TV4.

Tidigare kunde Filmtopp rapportera att det fanns indikationer på att det först var planerat att Beck: Quid Pro Quo skulle ha haft premiär den 15 februari, vilket skulle legat i linje med hur tidigare filmer har släppts. Men så blir inte fallet.

Nya Beckfilmen "Quid Pro Quo" har premiär den 17 mars.

NÄSTA ARTIKEL