Jenny om sin medverkan i Biggest Loser 2023: Min värsta fara är att de glömmer bort mig

Jenny om sin medverkan i Biggest Loser 2023: "Min värsta fara är att de glömmer bort mig"

  • C More
Uppdaterad 07 mars 2023 kl. 15:03 | Publicerad 06 mars 2023 kl. 21:03

Deltagarna Jenny och Filip får oro och hemlängtan

I avsnitt 10 vann Filip och Jenny den första partävlingen i Biggest Loser 2023. Nu, efter de har fått en fördel över de andra, känner de sig pressade för att hålla ribban kvar inför nästa tävling. Samtidigt börjar deras hemlängtan göra sig påmind.

Jenny om Biggest Loser: "Min värsta fara är att de glömmer bort mig"
Jenny och Filip i förra veckans tävling, Foto: TV4

Jenny och Filip känner stor press efter förra veckans vinst

I förra avsnittet fick Jenny ta ansvaret att välja vilka deltagare som skulle para ihop sig. Av de paren som hon valde bestämde hon att para ihop sig med Filip, han som alla andra ser som den starkaste deltagaren. Det visade sig att hon valde rätt efter att de vann förra avsnittets tävling och fick 0,5 kilo avdrag från varsin vikt. 

I måndagens avsnitt ser vi dem båda träna för allt vad de är värda och Filip verkar ha lite problem. Filip berättar senare att han hade känt sig extra nere under dagen. Han förklarade att han hade extra mycket hemlängtan och hade en dålig dag redan innan träningspasset.

Med en överväldigande ribba som de andra deltagarna hade satt på Filip och Jenny, kände de att pressen kanske var för mycket och deras motivation inte längre fanns där. Efter att de vann förra avsnittets tävling, upplevde de båda att pressen för att leverera blev bara mycket större.

Jenny om Biggest Loser: "Min värsta fara är att de glömmer bort mig"
Jenny, Foto: TV4

Jenny öppnar upp sig om sina osäkerheter

Jenny hade tidigare satt ett mål på att gå ner till en rimlig vikt där hon skulle kunna orka fortsätta med sitt vardagliga liv. Nu efter hon har redan gått förbi det målet kände hon sig osäker om varför hon ska stanna kvar. I ett samtal med psykoterapeuten Tobias Sahlin berättar Jenny att hon får oroliga tankar kring sina barn.

– Min värsta fara är att de glömmer bort mig, säger Jenny.

Tobias påminner henne att de är falska katastroftankar, men det är rimligt att hon har dem eftersom hon är van vid att alltid lägga fokus på andra. Tobias frågar henne om hon tycker att hon är värd att fokusera mer på sig själv för tillfället.

– Ja, det tycker jag, svarar Jenny.  Jag känner nog bara att jag behöver dem mer än vad de behöver mig.

Efter att ha känt extra mycket press från förra tävlingens vinst och trots alla osäkerheter som de hade lagt på sig, lyckades Filip och Jenny ändå vinna måndagens tävling och belöna sig med ett besök på spa.

Missa inte avsnitt 11 av Biggest Loser 2023 som sänds på TV4 och C More.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL