Här är alla bönder i Bonde söker fru 2023

Här är alla bönder i Bonde söker fru 2023

  • C More
Filmtopp
28 mars 2023 kl. 15:03

Ny säsong, nya bönder

Den nya säsongen av "Bonde söker fru" närmar sig med stormsteg och TV4 hjälper oss med uppladdningen. I ett pressmeddelande har kanalen nu presenterat de kärlekstörstande bönderna som medverkar i "Bonde söker fru" 2023.

För artonde året i rad beger sig Linda Lindorff ut i landet för att träffa årets bönder, som har tröttnat på singellivet och nu längtar efter att träffa den stora kärleken. 

Som vanligt får tv-tittarna får chansen att skriva brev till den bonden som väckt deras nyfikenhet. I tidigare säsonger har flera deltagare hittat kärleken och flera bondebebisar har sett dagens ljus.

Här är alla bönder i Bonde söker fru 2023

Alexander i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Alexander, 24 år, köttbonde, Ramsele

I det idylliska Ramsele, 7 mil nordväst om Sollefteå, bor den 24-årige Alexander. En kille som nästan jämnt har ett leende på läpparna och som älskar allt med livet i glesbygden, förutom kanske de långa avstånden. Det är svårt att hitta kärleken när man som Alexander ibland behöver åka 20 mil enkel resa för att gå på en dejt.

Trots sin unga ålder har han redan hunnit totalrenovera sin farfars gamla hus och byggt en egen bastu vid vackra Fjällsjöälven som gården gränsar till. Att stanna upp i vardagen och njuta av de små sakerna i livet är viktigt. Drömmen är att hitta en tjej som uppskattar livet på gården lika mycket som han gör.

Alexanders stora passion är lastbilar och den årliga lastbilsträffen i Ramsele är en av årets höjdpunkter. Andra stora intressen är friluftsliv, snöskoter, skidåkning och allt som vackra Norrland har att erbjuda. 

Kuriosa om Alexander: Alexander älskar 80-tals musik. Hans mamma jobbar som byns frisörska.

Mimmi i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Mimmi, 28 år, köttbonde, Öland

Bland drömska miljöer på Ölands sydligaste udde bor Mimmi, en tjej med många intressen och flera talanger. Hon är utbildad mathantverkare, älskar att jaga och att köra MC. Förra året hann hon även med en buggkurs och att ta simlektioner i crawl. Mimmi bodde en sväng i England och i Jämtland innan hon återvände till familjegården. Nu ligger hennes fokus på lantbruket och djuren. Favorittjuren heter Truls, väger över 1 000 kilo men kommer som en liten hund så fort Mimmi visslar på honom.

Livet på gården erbjuder spännande projekt och Mimmis dröm är att renovera familjens vackra sekelskifteshus tillsammans med sin framtida kille. En MC-semester på Ölands smala grusvägar står också högt på önskelistan. Det är en fördel om den som vill dejta Mimmi älskar livet på landet och trivs i gummistövlar i leran. Blir man ihop med Mimmi får man helt spektakulära miljöer på köpet och ett boende bredvid ett naturreservat med Kungens jaktstuga som granne.

Kuriosa om Mimmi: Mimmi spelar saxofon och är livräddare inom Sjöräddningssällskapet

Jens i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Jens, 27 år, kött- och spannmålsbonde, Hedemora

På en vacker familjegård utanför Hedemora bor Jens. Där driver han jordbruk och snickeri tillsammans med sin pappa. Ett liv som han aktivt valde redan när han var 15 år gammal. Att bli bonde och ta över familjegården har alltid varit en självklarhet och en tydlig prioritering. Men med tiden har även kärlekslängtan vuxit sig allt starkare. ”Det vackra med kärleken är att hitta någon som man vågar öppna upp sig för och kan vara skör ihop med.” Att träffa den rätta tjejen och dela ett liv med henne hade betytt allt för Jens. Och frågar man Linda Lindorff är han ett riktigt kap. ”Han är stor, stark och väldigt snäll. Precis som Bamse”.   

Jens trivs bäst i Dalarna och lämnar sällan Hedemora. Han har aldrig sovit på hotell men den stora drömmen är ändå att resa jorden runt med sin framtida kärlek.

Kuriosa om Jens: Lyfte ett betongblock på 300 kilo när han jobbade som betonghåltagare. Lagar en riktigt god köttgryta.

Michael i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Michael, 57 år, strutsbonde, Falköping

Utanför Falköping bor Michael, en 57-årig snickare med entreprenörsanda som startade en av Sveriges första strutsfarmer 1995. Han tände på idén direkt och såg bara möjligheter för honom och hustrun Ann. Sagt och gjort var de strutsägare och allt kändes väldigt spännande och bra tills livet vändes upp och ner 1996. Ann, som var mammaledig, reste sig från sängen en morgon, föll till golvet och dog av hjärtfel. Ensamma i huset fanns parets två döttrar: Veronica, 3 år och Joline 6 mån. Michael minns knappt första tiden efteråt. Fokus låg bara på att överleva och se till att döttrarna mådde bra. ”Hade jag inte haft barnen, hade jag inte funnits idag”. Det är han helt övertygad om.

Sedan dess har Michael prioriterat sina barn och andra i sin närhet. Men det ska nu bli ändring på det. ”Det är din tid nu”, säger hans döttrar. 

Michael längtar efter tvåsamhet och är övertygad om att man kan bli nykär igen fastän man är 57 år. Drömkvinnan är en snäll person som utstrålar värme och som gärna hänger på hans olika projekt, som att driva gårdsbutiken eller starta ett café på gården.

Kuriosa om Michael: Michael älskar countrymusik och har varit på MC-semester i USA. Han är en man som trivs på sjön oavsett om han kör en motorbåt eller paddlar kanot. Han kör även terrängjeep.

Joel i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Joel, 23 år, hästbonde, Valbo

Den yngsta bonden i år heter Joel och han bor i Valbo, strax utanför Gävle. Joel är en energisk och glad person som driver en hästverksamhet från familjegården. Drömmen är att en dag ha en större gård med ett eget ridhus. 

Joels drömpartner är en kille som kanske är lite äldre än han, gärna en händig man, men inte nödvändigtvis en som delar hans hästintresse. Familjevärderingar är viktiga för honom och han drömmer om en seriös relation som ska vara livet ut. En kille med stor barnlängtan som gärna vill ha egna ungar i framtiden. Blir man ihop med Joel får man på köpet hela hans bullriga familj som består av 11 syskon och deras respektive, samt deras barn.

Kuriosa om Joel: Vänner brukar skoja om att han har klister på rumpan, för hur bråkiga hästarna än är ramlar han aldrig av. 

Daniel i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Daniel, 48 år, får- och köttbonde, Västra Löa

Daniel var påtänkt till ”Bonde söker fru” redan för 10 år sedan, men ett hjärtfel och en operation satte stopp för medverkan. Idag mår han bra men är fortfarande singel. Daniel kombinerar arbetet på familjegården med jobb på ett behandlingshem. Ett liv på landet är ett måste för honom, men om han inte varit bonde hade han garanterat jobbat med att hjälpa människor. Han brinner för de som har det tufft. 

Daniel säger att tiden bara sprungit förbi honom och att han därför inte landat i någon relation. Han brukar alltid vara den som tar ett stort socialt ansvar och han gillar att bjuda till fest, t.ex. vid midsommar, och att umgås med vänner och familj. Daniel är dock väldigt hemkär och lämnar sällan Västra Löa. Han längtar efter att träffa den rätta och drömmer om mer liv och rörelse på gården. 

Kuriosa om Daniel: Daniel blev uttagen till TV-pucken som 15-åring men tackade nej för att det krockade med älgjakten.

Jakob i Bonde söker fru 2023
Foto: TV4.

Jakob, 32 år, köttbonde, Fornåsa

I Fornåsa, en bit utanför Linköping, bor tvåbarnspappan Jakob. En storbonde som moderniserat och byggt om familjegården, som idag rymmer över 500 kor. Jakob är en lösningsorienterad person med glimten i ögat, en kille som alltid är på väg framåt och som inte är så blyg av sig.

Gården och livet som entreprenör har tagit en stor del av hans tid och Jakobs romantiska sida har vuxit fram på senare tid. Det är först nu som han är väldigt medveten om att han inte vill kompromissa med hur det ska kännas i en relation. Det är passionen han vill åt. Drömmen vore att träffa någon som han kan skämma bort: ”Det finns alltid något att fira.” Den framtida kärleken får gärna hitta på egna projekt på gården: ”Är det en hästtjej får jag väl bygga ett stall till henne, här finns det bara möjligheter”.

Att skaffa fler barn är ingen främmande tanke om en framtida partner så önskar: “Det är en sådan otrolig känsla och kärlek som man upplever när man har barn. Jag skulle aldrig neka någon att uppleva det”. 

Kuriosa om Jakob: Drömmer om att ha någon att gå på buggkurs med.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL