Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Knutby serie

Första bilderna från Knutby-serien

  • C More
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
14 oktober 2021

Den galna historien blir serie

Den 11 november är det premiär för dramaserien Knutby på TV4. Serien baseras på Jonas Bonniers bok Knutby och regisseras av Goran Kapetanović. Huvudrollerna gestaltas av Alba August, Aliette Opheim och Einar Bredefeldt.

I höst får tittarna följa med 21-åriga Anna (Alba August) som flyttar från Småland till Knutby i Uppland, redo att börja sitt nya liv i den lilla pingstförsamlingen med de unga pastorerna Eva (Aliette Opheim) och Sindre (Einar Bredefeldt) i spetsen. För den sökande Anna känns det som hemma - en plats full av värme, kärlek och gudstro. Kan hon ha hittat sin plats i världen?

Men snart börjar den idylliska fasaden som omsluter Knutby vittra sönder och avslöjar ett nät av intriger där djupt rotad och dogmatisk religiös tro kombineras med maktspel och en sexkult som slutar i ett tragisk crescendo.

Knutby
Foto: Ida Borg/TV4
Knutby
Foto: Ida Borg/TV4
Knutby
Foto: Aril Wretblad/TV4
Knutby
Foto: Aril Wretblad/TV4
Knutby
Foto: Aril Wretblad/TV4

Knutby produceras av Johannes ÅhlundB Reel Films för TV4 och C More. Petra Ahlin är exekutiv producent för projektet på TV4 och C More. Huvudförfattare för manus är Fredrik Agetoft och säsongen regisseras av Goran Kapetanović.

Serien utgörs av sex avsnitt och har premiär den 1 november på C More samt den 11 november på TV4.

NÄSTA ARTIKEL