Stor dramatik väntar i Expeditionen 2022 med Anja Pärson

Expeditionen säsong 3 – Detta vet vi om programmet 2023

  • C More
Filmtopp
Uppdaterad kl. 18:11 | Publicerad 29 november 2022 kl. 08:11

Återvänder äventyrsprogrammet för mer?

Nu går den andra säsongen av TV4:s äventyrliga realityprogram i mål. Håller du tummarna för "Expeditionen" säsong 3 under 2023? Detta vet vi.

I det populära programmet på TV4 följer vi sex kända svenskar som beger sig på en oförglömlig resa tillsammans. I den andra säsongen fick vi ett mäktigt avslut när de tog sig fram till High Camp och blev tagna av stundens allvar. Då kickade oron över att drabbas av höjdsjuka, gå upp mitt i natten och klättra uppför berget i mörker igång. 

Har du sett klart säsongen och vill veta hur det ser ut med Expeditionen säsong 3? Filmtopp har sökt nätet efter svar. 

Expeditionen säsong 3 – Detta vet vi om programmet 2023
Skådespelaren Gustaf Hammarsten i "Expeditionen". Foto: TV4.

I dagsläget har inte TV4 bekräftat att vi får en ny säsong av programmet. Vi tror däremot inte att det är något att oroa sig över. Kanalen har för vana att hålla på sådana besked. De har däremot varit tydliga med att Expeditionen går väldigt bra, och nog har även vi märkt att att intresset är stort. Likaså ser vi på C More att programmet är listat som ett av deras mest populära. Vidare utvecklas serier och programformat i de flesta fall för att hålla över minst tre säsonger. 

Lägger vi ihop dessa parametrar känner vi oss trygga att räkna kallt med en fortsättning på programmet.

Vilka är med i säsong 3 av Expeditionen 2023?

I den nya säsongen fick vi se en sammansvetsad grupp utgöras av av Anja Pärson, Carin Götblad, Nikki Amini, Patrik Arve, Gustaf Hammarsten och Daniel Boyacioglu under ledning av äventyraren Johan Ernst Nilson. Än så länge vet vi inte vilka som kommer att medverka i nästa säsong, utan får spekulera tills dess. Däremot har det varit ett genomgående tema med en gedigen blandning av profiler, från de inom sport till kultur och underhållning. 

När kommer Expeditionen säsong 3?

Förutsatt att vi får en till säsong förväntar vi oss att den har premiär under hösten 2023. Den första säsongen hade premiär i oktober 2019, samma tid på året som den andra säsongen. Att det inte kom ut några nya avsnitt under 2020 och 2021 kan innebära att vi får vänta ännu längre än till 2023 på att få se Expeditionen säsong 3, men vi tror att pausen likt så många andra produktioner under den perioden hade med pandemin att göra.

Artikeln uppdateras så fort vi har mer information om vad som kommer gällande programmet.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL