Bengt Magnusson slutar på TV4 – då gör han sista sändningen

Bengt Magnusson slutar på TV4 – då gör han sista sändningen

  • C More
Filmtopp
28 december 2022 kl. 12:12

Veteranen tar farväl efter 32 år

Det legendariske nyhetsankaret Bengt Magnusson tackar för sig på TV4 – efter 32 år på kanalen. Men det finns goda chanser att vi kommer att få se honom i rutan då och då, även i framtiden.

Nyhetsankaret och programledaren Bengt Magnusson har synts på TV4 i 32 år. Nu har Expressen avslöjat att den 72-årige profilen lämnar kanalen. De senaste åren har nyhetsankaret synts alltmer sällan i rutan, då han började jobba halvtid till följd av att ha drabbats av testikelcancer.

Många känner i första hand Bengt Magnusson som just nyhetsankare, men han har också varit programledare för flertalet folkkära tv-program, som Nyhetsmorgon och Vem vill bli miljonär? Det förstnämnda av programmen ledde han bl.a. framgångsrikt tillsammans med Malou von Sivers och Vem vill bli miljonär? presenterade han för svenska folket när han ledde programmet mellan 2000–2003.

Bengt Magnusson slutar på TV4 – då gör han sista sändningen
Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Då gör Bengt Magnusson sin sista sändning på TV4

Expressen avslöjar också att Bengt Magnusson gör sitt sista pass redan i kväll, den 28 december, klockan 22.00.

– Jag gör mitt sista schemalagda pass i dag, säger Magnusson till tidningen.

Även Aftonbladet har varit i kontakt med profilen och i deras samtal med honom framgår det att vi trots allt kan få se honom på kanalen även i framtiden. Han klipper nämligen inga band med TV4 och kommer att finnas tillgänglig vid behov.

– Att jag slutar är en sanning med modifikation. Vid årsskiftet upphör jag att gå på schema. Däremot kommer jag att plockas in vid behov, om någon plötsligt blir sjuk eller så, säger Magnusson till Aftonbladet.

Bengt Magnusson har varit aktiv som journalist sedan 1973 och gjorde sin första 22.00-nyhetessändning på TV4 år 1990. Han har också utnämnts till årets nyhetsankare av Aftonbladets läsare hela åtta gånger.

Mer läsning:

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL