Bekräftat: då har Top Dog säsong 2 premiär

BEKRÄFTAT: då har Top Dog säsong 2 premiär

  • C More
Filmtopp
13 april 2023 kl. 12:04

Snart återser vi Teddy och Emily

Nu står det klart när efterlängtade "Top Dog" säsong 2 har premiär på C More. Här är allt du måste veta om den nya säsongen av succén.

Väntan har varit lång men nu är det äntligen dags för premiär av andra säsongen av succéserien Top Dog. Handlingen utspelar sig två år efter förra säsongen. Teddy (Alexej Manvelov) är tillbaka i kriminalitet och har stigit i graderna. Samtidigt har Emily (Josefin Asplund) fått en jättechans med ett nytt uppdrag som affärsjurist. Men båda hamnar snart i ett moraliskt dilemma som sätter hela deras värld i gungning.

− Emily sätter sig själv i nya, farliga situationer och slits mellan karriär och vad som verkligen betyder något, säger Josefin Asplund.

Bekräftat: då har Top Dog säsong 2 premiär
Foto: C More.

Det väntar i den andra säsongen av Top Dog

Andra säsongen av Top Dog är fritt baserad på Jens Lapidus karaktärer från den hyllade bokserien med samma namn.

Serien utspelar sig i Södertälje och Stockholms innerstad, där de två världarna är på kollisionskurs. Emily är fortfarande skuldsatt och börjar jobba för entreprenören Paul Ahlborg (Peter Viitanen) som vill bygga ett högteknologiskt center i Södertälje. Han har problem med kommunen som äger marken och ber Emily ta hand om förhandlingen – ett uppdrag som innebär en rejäl comeback för henne efter det bittra avslutet med hennes tidigare arbetsgivare. Att problemen med kommunen beror på Isaks (Mahmut Suvakci) och Teddys framtidsplaner gör att Emily hamnar i ett dilemma som riskerar både hennes relation till Teddy och hennes karriär.

Teddys systerson Nikola (Gustav Lindh) har lyckats ta sig ur den kriminella världen som Teddy själv inte kunnat. Nikola ska börja studera i Stockholm och bor tillsammans med flickvännen Anina (Sara Shirpey). Han kan dock inte säga nej när hans vän Chamon (Bekzod Kuliev) ber om hjälp. Något går fel och Nikola, som är oskyldig, grips av polis. Men det är något som inte stämmer...

− Teddy misslyckas att se sitt ansvar i det som händer runtomkring honom, i slutändan måste han agera, men det är svårt att ta bra beslut i dåliga situationer, förklarar Alexej Manvelov.

Då har Top Dog säsong 2 premiär på C More

I övriga roller ses bland andra Joel Spira, Pablo Leiva Wenger, Sandra Stojiljkovic, Marcel Khouri, Jessica Grabowsky, Milan Dragišić, Nadja Halid, Anna Azcarate, Wisam Rateb, Maxwell Cunningham, Shirin Golchin, Ricky Carlson, Kalled Mustonen, Peter Gardiner och Vilhelm Blomgren.

– Äntligen får vi visa upp nya säsongen av Top Dog för vår publik! Tack vare bland andra Josefin Asplund, Alexej Manvelov och Jens Lapidus kommer ingen att bli besviken. Vi har skruvat upp tempot och temperaturen rejält, denna säsong är hård och rå men där finns också mänsklighet, kärlek och hopp om en bättre framtid, säger Lisa Dahlberg, exekutiv producent på C More och TV4.

Andra säsongen av "Top Dog" har premiär på C More den 8 maj och på TV4 och TV4 Play den 17 maj.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL