Clint Eastwoods nya film floppar – ingen svensk biopremiär

Clint Eastwoods nya film floppar – ingen svensk biopremiär

Axel Diedrichs
Uppdaterad 13 juli 2021 kl. 17:07 | Publicerad 22 februari 2018 kl. 18:02

Clint Eastwoods nya och kanske sista film ser ut att bli en ordentlig flopp.

Clint Eastwoods nya biografiska film The 15:17 to Paris – om tre amerikanska passagerare på ett tåg som ombord upptäcker och stoppar en terrorist – blev inför sin premiär uppmärksammad. Men än så länge har det inte blivit den framgångsaga den snart 88-årige Hollywood-legenden hade hoppats på. Åtminstone inte om vi ska tro på kritikernas ord.

Clintan drog nämligen fram en riktig joker i leken och anlitade personerna filmens historia bygger på att spela sig själva. De var amatörer, och ingen av dem hade tidigare spelat i så mycket som en skolpjäs.

Många ställde sig frågande till regissörens kontroversiella beslut; kan tre amatörer bära upp prestationer likt de Morgan Freeman och Bradley Cooper gett oss i Eastwoods filmer?

Vad får du för vibbar av trailern?

Nu när filmen haft premiär i USA har vi kikat på vad den amerikanska kritikerkåren tycker om spektaklet. Om vi vågar tro på deras ord kan The 15: 17 to Paris vara Clintans sämsta film hittills. Filmen har ett svagt kritikersnitt (kallat Metascore) på IMDb, 45/100.

Så här skriver Time Out om det historiska thrillerdramat:

– Filmen förminskar deras hjältedom genom att förvandla berättelsen till ett stycke amatörmässig teater på gymnasienivå.

The Wrap: 

– Några minuters nagelbitande och återskapat hjältedåd är inte tillräckligt för att rättfärdiga de andra minuterna i Clint Eastwoods torra film.

The Associated Press: 

– Det är inte den bristande skådespelarkvalitén som begränsar Eastwoods film. Det är ett tunt manus som misslyckas med att gräva på djupet i historien.

Vi kan även se på den stora filmsajten Rotten Tomatoes att filmen fått 25/100 i betyg.

Vill du se "The 15:17 to Paris"?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL