Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Clint Eastwood.

Clint Eastwood stämmer cannabisföretag

David Lindahl | Nyhet
24 juli 2020
David Lindahl | Nyhet
24 juli 2020

Han menar att företaget använt falska citat från honom.

Clint Eastwood stämmer ett cannabisföretag som han menar har använt falska citat från honom för att sälja deras produkter.

Brukandet av cannabis är tillåtet i vissa amerikanska delstater under olika former vilket innebär att det finns företag som tillverkar och säljer substanserna lagligt. Nu rapporterar BBC att Clint Eastwood stämmer flera sådana företag för att de ska ha marknadsfört sina produkter genom falska citat från honom där han talar positivt om dem. Det ska även ha cirkulerat en falsk intervju där Eastwood säger att han tänker sluta med film och i stället bege sig in i CBD-branschen (cannabidiol).

Clint Eastwood tar nu till juridiska åtgärder och kräver flera företag på miljonbelopp på grunderna att de falskt marknadsför sig med hans namn. Eastwoods advokater menar att han aldrig någonsin haft något att göra med CBD-branschen och att han likt sina karaktärer inte är rädd för att ställa folk till rätta som gör fel saker.

Sedan stämningsansökan har flera företag omedelbart slutat med marknadsföringen som Eastwoods advokater syftar till. Ett av dem heter Sera Labs och de menar att de inte känt till reklamen som Clint Eastwood hänvisar till, men att de omedelbart slutat med den marknadsföringen.

Läs också att Dave Franco ska spela rapparen Vanilla Ice i en helt ny intervju.

 

 

NÄSTA ARTIKEL