Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dave Franco spelar Vanilla Ice i en biografi

Dave Franco spelar Vanilla Ice i en biografi

Kristian Andersson | Nyhet
24 juli 2020
Kristian Andersson | Nyhet
24 juli 2020

Ska spela 90-tals rapparen i en biografi.

Det är skådespelaren Dave Franco som kommer att spela 90-tals rapparen Vanilla Ice i en ny film.

Dave Franco är känd från filmer som Bad Neighbors, Now You See Me och 21 Jump Street. Nu ska han spela 90-tals legenden Vanila Ice i en biografisk tappning. Franco berättar för Insider att filmen kommer att hylla hiphop-artisten som kanske mest är känd för låten "Ice Ice Baby".

Vanila Ices riktiga namn är Robert Van Winkle och han blev år 1990 extremt känd över en natt efter att släppt skivan To The Extreme. Efter att han släppt albumet medverkade han i en musikalfilm vid namn Cool As Ice som total floppade. 

Biografin går under samma namn som hans första album, To The Extreme, kommer att handla om en ung Winkle som försöker slå igenom med sin musik samt hur han tacklar kändisskapet som kommer över en natt. Dave Franco har varit i kontakt med Vanilla Ice för att få inspiration till sin karaktär.

– Rob Winkle är en snäll och intelligent kille och han har varit superhjälpsam med att få till alla detaljer och gett oss information som allmänheten inte känner till, säger Dave Franco i ett uttalande.

På grund av COVID-19 finns det  i nuläget inget spikat datum när filmen kan påbörjas. Läs också om att Tom Cruises nya film ska spelas in i rymden.