Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Clerks.

Clerks 3 börjar spelas in efter sommaren

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
20 juli 2021

Kevin Smith regisserar "Clerks 3" med originalskådespelarna.

Den tredje filmen av Kevin Smiths Clerks-franchise är på gång och efter sommaren börjar inspelningen med originalskådespelarna.

Det har gått 27 år sedan den första "Clerks" släpptes och tog indievärlden med storm. Inspelad med minimal budget på nätterna i en nedstängd butik, var det nog få som då kunde ana vilket gigantiskt genombrott filmen skulle få.

Nu rapporterar Empire Online att den tredje filmen är på gång och att inspelningarna ska påbörjas redan i höst. Likt den första filmen återvänder han här till New Jersey efter att ha filmat på andra ställen under Clerks 2 som släpptes 2006.

Kevin Smith har samlat stora delar av huvudkaraktärerna från första filmen, med bland andra Randal (Jeff Anderson), Dante (Brian O’Halloran), Jay (Jason Mewes), Silent Bob (Smith själv), Elias (Trevor Fehrman) och Becky (Rosario Dawson).

Handlingen ska bland annat lägga fokus på Smiths egen nära döden upplevelse när han fick en hjärtattack 2018. I filmen anlitar Dante Elias, Jay och Silent Bob för att göra en film om hans liv vid livsmedelsbutiken som startade allt.

Än så länge är inget premiärdatum bestämt men planerat är att Lionsgate ska distribuera och det innebär troligen att filmen kommer få en biorpemiär.

MER LÄSNING:
Adrien Brody gör ny film med Wes Anderson

NÄSTA ARTIKEL