Cillian Murphy vill spela Ken i Barbie 2 – men Matt Damon är tveksam

Cillian Murphy vill spela Ken i Barbie 2 – men Matt Damon är tveksam

Emil Oscar Rasmussen
26 juli 2023 kl. 13:00

Oppenheimer-stjärnan flirtar med Greta Gerwig

Barbenheimer-frenesin har inte undgått stjärnorna som medverkar i Greta Gerwigs "Barbie" och Christopher Nolans "Oppenheimer", och de har följaktligen fått en och annan fråga om fenomenet. I en intervju avslöjar Cillian Murphy att han gärna hade bytt lag för att spela Ken om en "Barbie 2" blir verklighet.

Redo för dagens Barbenheimer?

Huvudrollsinnehavaren i Christopher Nolans Oppenheimer, Cillian Murphy, har inte helt förvånande fått en hel del frågor om Greta Gerwigs Barbie. Tillsammans har de två filmerna, som hade premiär på samma dag, gett liv åt termen "Barbenheimer". Den gemensamma hypen kring de två filmerna ledde till en av de mest framgångsrika biohelgerna någonsin.

Eftersom fenomenet blivit en sällan skådad snackis har filmernas skådespelare inte bara behövt göra press för sina egna verk, utan även ta ställning till konkurrenten. Mestadels har tongångarna varit positiva mellan de två filmernas aktörer, och Cillian Murphy är en av alla som sållat sig till hyllningskören för Barbie – så till den grad att han till och med kan tänka sig att vara med i en uppföljare.

Cillian Murphy och Matt Damon i Oppenheimer – nästa Ken-skådespelare?
Foto: UIP.

Cillian Murphy vill spela Ken i Barbie 2: "Ja, visst!"

Det var förra veckan som brasilianska Omelete publicerade en intervju med stjärnorna från Oppenheimer, Cillian Murphy, Matt Damon och Emily Blunt, samt regissören Christopher Nolan. Efter en del snack om det explosiva dramat skiftades fokus till – som intervjuaren kallar det – de "obligatoriska" frågorna om Barbenheimer.

En fråga som ställs är om de hade kunnat tänka sig att spela Barbie eller Ken om Greta Gerwig ringer upp dem om en roll i Barbie 2.

– Om jag skulle vilja spela Ken i Barbie 2? Ja, visst, svarar Cillian Murphy avslappnat. Låt oss läsa manuset, låt oss snacka om det. Jag ser verkligen fram emot att se [Barbie], jag ser verkligen fram emot att se filmen. Jag tycker det är fantastiskt för bioindustrin med alla dessa fantastiska filmer under denna sommaren.

Cillian Murphy vill spela Ken i Barbie 2 – men Matt Damon är tveksam
Foto: UIP.

Emily Blunt drömmer om Barbie – men Matt Damon är tveksam till Ken-rollen

Även Emily Blunt går igång på tanken om att få vara med i en Barbie-uppföljare.

– Ja, snälla! utbrister hon i intervjun. Jag skulle göra vad som helst med Greta Gerwig.

Matt Damon är inne på samma spår:

– Jag skulle göra vad som helst med Greta Gerwig, säger han samtidigt som Blunt. Hon är en fantastisk regissör och jag önskar henne väl och hennes film väl.

Men när Emily Blunt avbryter honom och frågar om han tror att han kan vara en bättre Ken än Ryan Gosling, tvekar han.

– Jag har inte tillräckligt med "Kenergy", erkänner Damon när han jämför sig med Gosling.

Blir det en Barbie-uppföljare? Greta Gerwig svarar

Den hypotetiska castingen av Oppenheimer-stjärnorna till trots är en uppföljare av Barbie inte något vi bör räkna med. Filmens regissör Greta Gerwig menar nämligen att hon känner sig väldigt uttömd efter ett uppdrag.

– Just nu är det här allt jag har i mig, säger Gerwig till The Hollywood Reporter. Så känner jag i slutet av varje film, som om jag aldrig kommer att ha en ny idé och att jag har gjort allt jag någonsin velat göra.

Gerwig säger att hon inte vill krossa några drömmar, men att hon i nuläget är helt uttömd.

Både "Oppenheimer" och "Barbie" visas nu på bio.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL