Cillian Murphy får nyckelroll i uppföljaren till kultrysare

Cillian Murphy får nyckelroll i uppföljaren till kultrysare

Johan Samuelsson Krantz
01 februari 2024 kl. 14:02

Skräckfans jublar – 28 Years Later får grönt ljus av Sony

Danny Boyle och Alex Garland ger liv åt "28 Years Later" med Cillian Murphy i en nyckelroll som både producent och potentiell huvudperson.

28 Years Later har enligt Cinemablend säkrat finansiering från Sony och kommer att regisseras av Danny Boyle, känd för sina tidigare verk som Trainspotting (1996) och Slumdog Millionaire (2008). Filmen är en uppföljare till 28 Days Later (2002) och 28 Weeks Later (2007), varav den förstnämnda blev väl mottagen och fick snabbt kultstatus.

28 Days Later utspelar sig i London mindre än en månad efter utbrottet av ett dödligt virus. Cillian Murphys karaktär, Jim, vaknar upp från koma och upptäcker att staden har drabbats svårt. Filmen följder sedan Jims kamp för överlevnad i en postapokalyptisk värld.

Det har nyligen tillkännagivits att Oscarsnominerade Cillian Murphy också kommer att vara exekutiv producent och det finns spekulationer som pekar på att han eventuellt kommer att återuppta sin roll som Jim.

Cillian Murphy får nyckelroll i uppföljare till kultrysaren
Cillian Murphy i "Oppenheimer". Foto: UIP.

Parhästen återvänder – förenar sina krafter

Med kommande tillskott i franchisen så kan vi förvänta oss ett fortsatt utforskande av en värld drabbad av ett dödligt virus och de överlevandes kamp för överlevnad. Mer exakt handling får vi vänta med.

Danny Boyle och Alex Garland, som var manusförfattare till 28 Days Later, kommer nu att återförenas för den nya filmen. Garland rapporteras skriva både 28 Years Later och en Part 2, medan Boyle för närvarande är kopplad till att regissera den första.

Den senaste uppdateringen om filmen avslöjar att den kommer att få betydande finansiering, med ett budgetområde på cirka 60 miljoner dollar för vardera av de två filmerna.

Vi väntar med tillförsikt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL