Christopher Nolan drömmer om att göra skräckfilm: ”Skulle älska det”

Christopher Nolan drömmer om att göra skräckfilm: ”Skulle älska det”

Axel Diedrichs
17 februari 2024 kl. 17:02

Skräcknördar, håll tummarna!

I en ny intervju med Variety berättar filmskaparen Christopher Nolan att han skulle älska att göra en skräckis – förutsatt att den rätta idén dyker upp.

Med filmer som InceptionInterstellarThe Prestige och The Dark Knight-trilogin anses Christopher Nolan vara en av vår tids största blockbusterkungar. Nu han han även chans på hela två Oscars för sin senaste film, Oppenheimer som ger oss berättelsen om personen bakom den första atombomben. I väntan på hur det ska bli med den saken så spekuleras det i vad som blir Nolans nästa projekt. Det har pratats om att han ska göra nästa James Bond-film, men det verkar som att hans vision inte går i linje med MGM och producenten Barbara Broccolis.

Robert Downey Jr. i "Oppenheimer". Foto: Universal Pictures.

Christopher Nolan om att göra skräckfilm

Många vill veta vad Christopher Nolan ska hitta på härnäst om det inte blir en Bond-film, och än så länge har han inte sin nästa filmidé klar för sig. I en intervju med Variety öppnar han dörren till att prova på en genre han hittills inte tagit sig an.

– Jag tycker att skräckfilmer är väldigt intressanta eftersom de är beroende av filmiska verktyg, säger han till tidningen och fortsätter:

– Någon gång skulle jag älska att göra en skräckfilm. Men jag tror att en riktigt bra skräckis kräver en riktigt exceptionell idé, och de är sällsynta. Jag har inte hittat en historia som lämpar sig för det.

Vidare menar Nolan att en stor tjusning med skräckisar är hur de tillåter Hollywood att vara mer konstnärligt än vad "Drömfabriken" är med annan typ av film. 

– Det är också en av de få genrer som studiorna gör många filmer av, filmer med mycket dysterhet och abstraktion. De har många av de egenskaper som Hollywood generellt sett är motvilliga att inkludera i filmer. 

Hoppas du på att Nolan vågar ta klivet ut för plankan och hoppa ner i okänt hav? Då är vi två. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om vad Christopher Nolans nästa projekt.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL