Chloe Grace Moretz i Greta

Chloe Grace Moretz var "för tjock"

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 10:07 | Publicerad 09 augusti 2017 kl. 12:08
ANNONS
ANNONS

"Kick-Ass"-stjärnan öppnar om sexismen i Hollywood, bland annat då hennes manliga kollega sa att hon var för tjock.

Chloe Grace Moretz må vara en av Hollywoods starkast lysande unga stjärnor, men inte ens det räcker alltid till. I en intervju med Variety berättar hon om gången då hon som 15-åring på en filminspelning fick höra av sin manliga kollega att han aldrig hade varit intresserad av henne i verkliga livet för att hon var "för tjock". Moretz har valt att inte nämna några namn, men berättar däremot att hennes motspelare var mellan 23 och 25 år gammal, alltså ungefär 10 år äldre än hon själv.

Vidare berättar hon att det är en av de få skådespelare som fått henne att börja gråta på en filminspelning och att hon då ringt till en av sina bröder och berättat vad som hänt. Detta ska ha gjort hennes bror väldigt arg.

Den nu 20-åriga skådespelerskan som har flera filmer på gång under 2017, berättar även om ett annat tillfälle då hennes manliga motspelare hittade på lögner om henne föra att framställa henne i dålig dager och själv se bättre ut framför filmens regissör. Även här väljer Moretz att inte nämna något namn.

LÄS OCKSÅ: 7 saker du kanske inte visste om X-men

När hon får frågan om hon är medveten om att hon fått mindre betalt än sina manliga kollegor, väljer hon att svara mer i ett större perspektiv. Hon menar då att även om de får lika mycket betalt, kommer den manliga skådespelaren, framförallt om det är en större stjärna, att få mer uppmärksamhet och bli lyssnad på mycket mer.

The Miseducation of Cameron Post-stjärnan berättar också att hon fortfarande har svårt att få roller. Som exempel ger hon argument som att hon är för välkänd, samtidigt som hon menar att om hon hade varit okänd hade det varit att hon inte var tillräckligt känd.

LÄS OCKSÅ Emma Stone uttalar sig om sexism i Hollywood

Nyligen blev Moretz inte erbjuden en roll endast på grund av att hon har blont hår. Anledningen ska ha varit att de inte kunde anställa två blondiner i samma film. Detta är något som Moretz fightas med varje dag. Hon förklarar:

"You’ve got to stick to your guns. I always say get me in the room and make me audition and I’ll try and win it and at least I’ll know then that I did my best and I gave my all, but if you just look at me and you say no, then I don’t know what to tell you. But you know, when one door closes, another one opens and that’s the way it is so don’t fight it. I never try and push myself on someone who doesn’t want me for the role."

Trots en del motgångar är hon ändå positivt inställd och optimistisk om Hollywoods framtid. Hon menar att hon har sett stora förbättringar, även om det är en lång väg kvar till toppen. Bara den senaste tiden har hon sett en stor skillnad på hur många fler kvinnliga filmskapare som jobbar på filmer jämfört med tidigare och nämner där Desiree Ahkavan som regisserade henne i The Miseducation of Cameron Post.

Chloe Grace Moretz kommande film The Miseducation of Cameron Post förväntas ha premiär under året och är enligt IMDb fortfarande i post-produktion. Filmen handlar om Cameron Post, spelad av Moretz, som tvingas in i ett konverteringsterapicenter för homosexuella.

Håller du med Chloe Grace Moretz om sexismen i Hollywood minskat den senaste tiden?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL