Carrie Fishers syskon portas när Star Wars-stjärnan hyllas: De vet varför

Carrie Fishers syskon portas när Star Wars-stjärnan hyllas: "De vet varför"

Emil Oscar Rasmussen
04 maj 2023 kl. 15:00

Dottern vill inte ha syskon på plats när Carrie Fisher hyllas med Walk of Fame-stjärna

Årets Star Wars-dag, den 4 maj, förgylls bokstavligt talat med extra stjärnglans. I dag föräras Carrie Fisher äntligen med en Walk of Fame-stjärna i Hollywood. Men när det väl är dags för ceremonin har dottern Billie Lourd sett till att Fishers syskon inte kommer att finnas på plats.

Den legendariska Star Wars-skådespelaren Carrie Fisher gick bort i slutet av 2016, men minnet av den älskvärda skådespelaren lever vidare. I dag, den 4 maj (eller May the 4th), på självaste Star Wars-dagen, kommer Fisher postumt att hedras med en stjärna på Hollywoods Walk of Fame.

Trots att Carrie Fisher i många år varit känd över hela världen som prinsessan Leia och för hennes många andra bidrag till Hollywood-maskineriet, förärades hon aldrig med någon Walk of Fame-stjärna under sin livstid. När det nu är dags att hylla Fisher kan det därför antas vara ett ypperligt tillfälle för familj och vänner att samlas i samband med ceremonin för att minnas stjärnan.

Riktigt så kommer det dock inte att bli med tanke på att Carrie Fishers syskon exkluderats från eventet.

Carrie Fishers syskon portas när Star Wars-stjärnan hyllas: "De vet varför"
Foto: Walt Disney Studios.

Dottern portar Fishers syskon från Walk of Fame-ceremonin: "De vet varför"

Under ceremonin då Carrie Fisher kommer att hedras med en Hollywood Walk of Fame-stjärna kommer skådespelarens syskon Todd, Joely och Tricia Leigh Fisher inte att närvaro. Detta beror på att Carrie Fishers dotter, skådespelaren Billie Lourd (Booksmart, Star Wars, American Horror Story), inte ska ha bjudit in dem.

I tisdags (2 maj) beklagade sig Todd Fisher i uttalande till TMZ över att han inte var inbjuden. Dagen efter publicerade systrarna Joely och Tricia ett gemensamt inlägg på Instagram där de bekräftade att de också exkluderats.

– Av någon bisarr, ogrundad anledning har vår systerdotter valt att inte inkludera oss, skriver de bland annat.

Till följd av de offentliga attackerna har den vanligtvis väldigt privata Billie Lourd nu uttalat sig om situationen via The Hollywood Reporter. "De vet varför" de inte blivit inbjudna skriver Lourd i uttalandet och menar också på att de "inte har någon relation". Lourd utvecklar också genom att ifrågasätta syskonen för att ha kapitaliserat på Carrie Fishers död och att "deras beteende var mycket sårande" under en tid som hon beskriver som "den svåraste i livet".

Billie Lourd i The Last Jedi
Billie Lourd i Star Wars: The Last Jedi. Foto: Walt Disney Studios.

Billie Lourds fullständiga uttalande:

Jag har sett inläggen och pressutskicket från min mammas bror och syster. Jag ber om ursäkt till alla som läser det här för att jag känner behovet att försvara mig själv offentligt från dessa familjemedlemmar. Men eftersom de gick till offentligt angrepp mot mig, måste jag dessvärre ge ett offentligt svar. Sanningen är att jag inte bjöd in dem till den här ceremonin. De vet varför. 

Dagar efter att min mamma dog valde hennes bror och syster att vädra sin sorg offentligt och kapitalisera på min mammas död genom flertalet intervjuer och att sälja varsina böcker för stora summor pengar, med bortgången av min mamma och min mormor som ämnet. Jag fick reda på att de hade gjort detta via pressen. De rådfrågade aldrig mig eller övervägde hur det här kunde påverka vår relation. Sanningen om min mammas väldigt komplicerade förhållande till sin familj är bara känt för mig och dem som var nära henne på riktigt. Även om jag inser att de har rätt att göra vad de vill, så var deras beteende mycket sårande för mig under den svåraste perioden i mitt liv. Jag valde och väljer fortfarande att hantera förlusten av henne på ett väldigt annorlunda sätt.

Pressutskicket Todd Fisher gav till TMZ och inlägget Joely Fisher tryckte på Instagram bekräftade ännu en gång att mina instinkter var korrekta. För att förtydliga – det finns ingen fejd. Vi har ingen relation. Det här var ett medvetet val från min sida att sätta stopp för en typ av liv som jag varken vill att jag eller mina barn ska vara en del av.

Människorna som kände och älskade min mamma på Disney och Lucasfilm har gjort den här stjärnan på Hollywood Walk of Fame för att hedra hennes minne möjlig. Det här ögonblicket handlar om Carrie Fisher och allt hon åstadkom och allt som hon betydde för världen. Jag kommer att fokusera på det. May the 4th be with you.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL