Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Brädspelet Dungeons and Dragons blir serie

Brädspelet Dungeons and Dragons blir serie

Kristian Andersson | Nyhet
19 januari 2021
Kristian Andersson | Nyhet
19 januari 2021

Med manus av John Wick-författaren.

Paramount och eOne utvecklar en TV-serie på det populära brädspelet Dungeons and Dragons. Den görs under kreativ ledning av Beau Willimon, som skapade "House of Cards", och manuset skrivs av John Wick-filmernas författare Derek Kolstad.

Rollspelet Dungeons and Dragons, med krig och skattjakter i fokus, kom på 70-talet och har sedan dess varit enormt populärt. Nu gör produktionsbolagen Paramount och eOne en gemensam satsning på att göra det till en live action-serie, rapporterar Hollywood Reporter.

Projektet kommer att drivas av Beau Willimon som med House of Cards var en av de viktiga skaparna för Netflix originalutbud under streamingtjänstens gryning. När han nu utvecklar en serie på fantasyspelet Dungeons and Dragons har han Derek Kolstad vid sin sida. Han är mest känd för att ha skrivit manusen till samtliga John Wick-filmer, men också den actionladdade Quibi-serien Die Hart med Kevin Hart och John Travolta

MER LÄSNING: 

John Wick får spinoff

Parallellt med att Paramount och eOne utvecklar en serie på spelet är även en film i görningen, som regisseras av Game Night-duon John Francis Daley och Jonathan Goldstein. Den sägs ha Star Trek-och Wonder Woman-stjärnan Chris Pine i huvudrollen och landa i maj 2022.

I dagsläget finns det ingen prognos för när serien kan tänkas ha premiär.

För fler nyheter --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL