Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bäst streamtips just nu

Bäst streamtips just nu

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 januari 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 januari 2021

Netflix och HBO står för de hetaste tipsen just nu.

Osäker på var kvällen ska ta vägen? Här följer tips på tre högst sevärda titlar att komma på banan med.

The White Tiger – Netflix

Huvudkaraktären i The White Tiger, en ung man som fötts in i ett lågt kast i Indien, ser det som sin absoluta uppgift att fly den hönsbur han är fångad i. Genom hans berättarröst som genomsyrar stora delar av filmen, beskriver han hur majoriteten av alla indier är fångade i en sådan bur, utan förmåga att ta sig ut. Precis som de stackars hönsen.

Familjär uppgångsskildring i ny kontext. Netflixs senaste originalfilm The White Tiger berättar rappt och medryckande om en ung grabbs osannolika klassresa i Indien.

För tips på kommande titlar, se Netflix bästa filmer 2021

Pretend It's a City (säsong 1) – Netflix

New York-författaren, tyckaren och filosofen Fran Lebowitz långa vänskap med den legendariske filmskaparen Martin Scorsese har nu mynnat ut dokumentärserien du inte visste att du behövde. 

Som en Scorsese-produktion är Pretend It's a City en oerhört väl sammansatt dokumentär på alla sätt och vis, där han klipper mellan Lebowitz, musik, olika sportinslag och andra historiska händelser på ett sätt som gör hennes monologer till en sann fröjd att lyssna på – oavsett om man råkar hålla med henne eller inte.

Euphoria (säsong 2) – HBO Nordic

Har du inte sett första säsongen av "Euphoria"? Släpp allt annat och kasta dig över den genast! 

Andra säsongen av den svidande tunga ungdomsserien Euphoria, som skildrar den mörka sidan av high school-livet, består av specialavsnitt. I december kom den första delen som var makalöst bra. Nu har den andra kommit, som även den innebär en stark fortsättning.

"Underskattade Euphoria fortsätter att imponera. Det andra specialavsnittet Fuck Anyone Who's Not a Sea Blob skildrar karaktären Jules inre resa efter händelserna i den första säsongens sista avsnitt. Och det på ett ärligt, drabbande och mycket tänkvärt sätt", skriver Filmtopps recensent Rasmus Torsensson

Missa inte heller att läsa vilka som är årets bästa serier.

För fler listor och tips --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL