Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Parasit

Bong Joon Ho ska regissera animerad film

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 maj 2021

Parasit-regissören gör klart med framtida projekt.

Att säga att Bong Joon Ho just nu är världens kanske hetaste regissör är ingen överdrift. Efter braksuccén med "Parasit" har sydkoreanen redan gjort klart med två nya projekt, där den senaste av dem gäller en animerad film.

Smid medan järnet är varmt heter talesättet, och detta är något som Bong Joon Ho verkar ha tagit till sig efter att Parasit tog hem storslam på Oscarsgalan 2020. Senaste nytt är att regissören förbereder sig inför att ta sig an den animerade genren, även om det får vänta ett tag.

I februari berättade regissören att han då var i processen att skriva två nya manus, där den ena filmen, som ligger närmast till hands, ska bli ett engelskspråkigt drama. Information om det andra manuset har hållits desto mer hemligt, fram tills nu.

MER LÄSNING: 10 sydkoreanska filmer alla filmälskare måste se!

ScreenDaily kan nu rapportera att det rör sig om en animerad film som enligt utsago ska handla om ”ett drama som uppstår mellan sjövarelser och människor”. Sajten skriver vidare att Bong skrivit på manuset till filmen sen 2018, men att det först i januari färdigställdes.

De förväntansfulla får dock stilla sig något då filmen som sagt kommer spelas in först efter det engelskspråkiga projektet som står först i kö. Ännu har inget releasedatum satts för någon utav filmerna.

Oskar Pettersson

Kan Bong Joon Ho toppa Parasite med någon av sina kommande filmer?

NÄSTA ARTIKEL