Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Bond-regissörens episka film 1917 får kunglig välgörenhetspremiär

Bond-regissörens episka film 1917 får kunglig välgörenhetspremiär

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 oktober 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Nyhet
30 oktober 2019

Mäktigt för Sam Mendes och skaparteamet.

Foto: Universal Pictures.

PRESSMEDDELANDE. Filmen "1917" får en Royal Film Performance ™ premiär i London den 4 december i närvaro av den brittiska kungafamiljen. Visningen blir också världspremiär för filmen som är regisserad och skriven av Sam Mendes (Skyfall, Spectre) i samarbete med manusförfattaren Krysty Wilson-Cairns.

 

Mitt i de hektiska striderna under första världskriget får två unga brittiska soldater - Schofield (spelad av George MacKay) och Blake (spelad av Dean-Charles Chapman) - ett till synes omöjligt uppdrag. Under hård tidspress måste de korsa fiendens territorium och leverera ett meddelande som kan stoppa en dödlig attack på hundratals brittiska soldater – där Blakes bror är en av dem.

Sam Mendes, regissör, producent och medförfattare till "1917", säger:

– Jag är så glad att världspremiären av "1917" kommer att äga rum i min hemstad, London, till stöd för The Film and TV Charity. Jag kunde inte ha gjort filmen utan all skicklighet och engagemang från de många begåvade filmarbetare som arbetar bakom kulisserna i Storbritanniens filmindustri - just de människor som The Film and TV Charity gör så mycket för att stödja varje dag. Den här filmen är ett oerhört personligt projekt för mig, och det är en ära för mig att filmen valts till den 71:a Royal Film Performance ™ galan.

Det är andra gången i välgörenhetsorganisationens snart 100-åriga historia som de arbetar tillsammans med Sam Mendes, som regisserade Bond-filmen ”Spectre” som 2015 också hade en Royal Film Performance ™gala. Royal Film Performance ™ är den största välgörenhetspartnern för The Film and TV Charity, en organisation som stöttar de tiotusentals personer som arbetar bakom kameran i den världsledande brittiska film- och TV industrin. Film- och TV organisationen grundades som en fond i filmens tidigaste dagar, redan 1924, endast sex år efter det första världskrigets slut.

"1917" har svensk biopremiär den 31 januari över hela landet. Filmen distribueras av Nordisk Film. Läs mer om att bioupplevelsen ska kännas som en enda lång tagning!