Black Panther har fått sin första poster och teaser

"Black Panther" har fått sin första poster och teaser

Uppdaterad 01 juli 2021 kl. 17:20 | Publicerad 11 juni 2017 kl. 12:00

Filmen om "Black Panther" närmar sig

Sedan 1992 har det planerats en film om Marvel-hjälten "Black Panther". Efter 25 år i "development hell" har äntligen en första poster och en teaser släppts till filmen. Nu närmar sig det första enskilda äventyret om T'Challa a.k.a. "Black Panther". 

Filmposter från Marvels "Black Panther". Prins T'Challa sitter på sin tron i sin Black Panther-dräkt.
Den första postern från Black Panther (2018).

I "Black Panther" följer vi T'Challa som efter sin faders död – Kungen av Wakanda – återvänder hem till det högteknologiska landet i Afrika för att ta sin rättmätiga plats på tronen. Men när en mäktig gammal fiende återvänder prövas T'Challas förmåga att leda landet. Han dras in i en stor konflikt som utsätter både Wakanda och resten av världen för stor fara. "Black Panther" beslutar sig då för att samla sin allierade och släppa lös den fulla styrkan han besitter för att kunna besegra sina motståndare och skydda sitt folk.

Black Panther regisseras av Ryan Coogler (Creed - The Legacy of Rocky). Huvudrollen som T'Challa spelas av Chadwick Boseman. I övriga roller syns bland andra Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Gurira, Martin Freeman, Forest Whitaker och Andy Serkis.

Se filmens första teaser nedanför:

Jag blir dessvärre inte särskilt imponerad av den här teasern. Vi har fått så många Marvel-filmer nu att det förmodligen börjar blir svårt för Marvel Studios att vara innovativa och hålla lågan uppe. Black Panther är en karaktär som i jämförelse med exempelvis Thor eller Doctor Strange, har minimala krafter och har kallats att vara Marvels variant av Batman. Risken finns att det filmen inte blir tillräckligt intressant och spännande för den, vid det här laget, mättade publiken. Det känns mer som att den här filmen endast produceras för att ge karaktären en bakgrund innan han ansluter sig till det som finns kvar av det splittrade Avengers.

Black Panther har svensk premiär 16 februari 2018.

Vad tror du om "Black Panther", hiss eller diss?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL