Biopremiär för Dom små hjältarna – animerad familjefilm

Biopremiär för Dom små hjältarna – animerad familjefilm

Filmtopp
26 juli 2023 kl. 08:00

Familjefilm med grekisk mytologi i fokus

Ute efter något som hela familjen kan se tillsammans på bio? Då är det värt att överväga den animerade långfilmen "Dom små hjältarna", som tar oss på ett äventyr i antikens Grekland. Biopremiär i dag, den 26 juli.

Biopremiär för Dom små hjältarna
Foto: Lucky Dogs.

Den animerade långfilmen Dom små hjältarna har biopremiär i dag, den 26 juli. Filmen är ett spännande äventyr för hela familjen som introducerar oss för den lilla skogsmusen Bonnie – som lever det goda livet i antikens Grekland. Bonnies familjekonstellation är inte av det konventionella slaget, då hennes adoptivpappa Sam råkar vara en katt.

Det stilla livet i hemstaden Yolcos får sig en törn när de två gudarna Zeus och Poseidon börjar bråka om en nybyggd staty, och plötsligt måste Bonnie kasta sig ut i världen för att kunna rädda sitt hem. På sitt stora äventyr hägrar många faror, men där väntar också en och annan ny vän.

Biopremiär för den animerade familjefilmen Dom små hjältarna

I juli har bioschemat präglats av premiärer för storfilmer som Mission: Impossible 7, Oppenheimer och Barbie – som alla är sevärda men inte direkt anpassade för de yngre i familjen. Som en räddare i nöden sveper premiären för Dom små hjältarna in och bjuder alla biosugna små på något nytt att avnjuta till sina popcorn i biomörkret.

Filmen är ursprungligen en fransk produktion, regisserad och skriven av David Alaux, Eric Tosti och Jean-François Tosti. De svenska rösterna görs av bl.a. Annika Herlitz, Michael Blomqvist, Hasse Jonsson, Dan Ekborg, Kim Sulocki och Sharon Dyall.

Glöm inte kolla in vilka filmer som har biopremiär i augusti 2023 också.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL