Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Biopremiär för dramakomedin Madeleine och taxichauffören

Biopremiär för dramakomedin Madeleine och taxichauffören

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 maj 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Nyhet
05 maj 2023

Fransk långfilm sladdar in på biomarknaden

Madeleine lämnar en liten förort för att gå till ett äldreboende på andra sidan Paris. Charles, en taxichaufför, kommer för att hämta henne och utan brådska ber hon honom att gå igenom platser i huvudstaden, som har varit betydelsefulla i hennes liv...

Biopremiär för den franska komedin Madeleine och taxichauffören
Line Renaud och Dany Boon. Foto: Pathé.

Biopremiär för den franska komedin "Madeleine och taxichauffören"

Det är en ovanligt dålig dag på jobbet för taxichauffören Charles. Trafikanmärkningar, trasslig ekonomi och ett skakigt äktenskap hänger över hans huvud som ett mörkt moln. Så stress är bara förnamnet på vad han känner när hans senaste kund insisterar på en lång omväg med flera stopp. Men den eleganta äldre kvinnan i bilen börjar berätta om sitt liv. Madeleines historier ger Charles något annat att tänka på. Irritationen är snart som bortblåst. Taxibilen leder det omaka paret in på en resa bakåt i tiden som ger nya perspektiv på nuet.

Biopremiär för Madeleine och Taxichauffören
Line Renaud och Dany Boon. Foto: Pathé.

En åktur som kan förändra ett liv

Minnen av olika platser och människor runt Paris är början på en varm vänskap över generationsgränserna i Christian Carions känslosamma, gripande och roliga Madeleine och taxichauffören. Huvudrollsinnehavarna Line Renaud och Dany Boon är vänner även i verkliga livet och kemin mellan dem är stark. Tillsammans gör de denna resa genom ett långt liv med både ljusa och mörka passager till en sann njutning som lockar fram både skratt och tårar.

Missa inte den fina, varma historien om "Madeleine och taxichauffören" som kommer till Svenska biografer den 5 maj!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL