Minioner: Berättelsen om Gru (2022)

BIO: en halv miljon svenskar har sett Minioner: Berättelsen om Gru

09 september 2022 kl. 13:09

Minioner: Berättelsen om Gru

Det är familjefilmen Minioner: Berättelsen om Gru som slår biorekord med över en halv miljon tittare och blir därför årets mest sedda film i Sverige under bio-året 2022

Den senaste animerade filmen av produktionsbolaget Illumination, Minioner: Berättelsen om Gru, har nu lockat över en halv miljon biobesökare bara i Sverige. Den räknas därför till en av de absolut största succéerna på flera år.

Zoran Slavic, för UIP Sverige, säger följande i ett utlåtande:

– En halv miljoner svenskar har sett Minioner-filmen på bio och ingen är gladare än vi att se familjepubliken tillbaka på biograferna. Vi hoppas att Minionerna har påmint publiken om varför film är bäst på bio och att de fortsätter se familjefilmner på stor duk tillsammans.

Den nya filmen är globalt räknat en av de animerade filmer som dragit in mest pengar någonsin. Detta med en inkomst på nästan 900 miljoner dollar världen över. 

Minioner: Berättelsen om Gru ger oss historien om en 12-årings dröm att bli världens största superskurk. Handlingen tar vid under mitten på 1970-talet när Gru växer upp i en förort tillsammans med sina minioner, som hjälper honom med sin plan att bli tillräckligt ondskefull för att få gå med i superskurkgruppen Grymlingarna. Men när det väl är hans tur att glänsa går allting fel, så att det istället skär sig mellan Gru och Grymlingarna, som nu är på jakt efter ett föremål han stulit ifrån dem.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL