Joakim Lundell vinnare på Guldbaggegalan – Feed vann publikens pris

BIngo Rimér försvarar Joakim Lundell: “helt fantastisk”

Filmtopp
15 september 2023 kl. 20:00

Hyllar profilens filmer

I en exklusiv intervju med Filmtopp berättar Bingo Rimér att han planerar att göra en långfilm. I samma veva passar han också på att hylla Joakim Lundell, som han tycker har gjort en ny bra film på väldigt kort tid.

Just nu är Bingo Rimér, tillsammans med partnern Julia Franzén, aktuella på Prime Video med realityserien Bingo & Julia. När Filmtopp pratar med dem om detta berättar Bingo att han planerar sin första långfilm och att han redan har filmat en pilot.

Det är också i samband med detta som han passar på att hylla Joakim Lundell, vars två skräckfilmer Feed och Canceled blivit betydligt större framgångar hos publiken än hos kritikerna.

BIngo Rimér försvarar Joakim Lundell: "helt fantastisk"
Julia Franzén och Bingo Rimér. Foto: Eric Diedrichs / Filmtopp Int.

BIngo Rimér försvarar Joakim Lundell: "Helt fantastisk"

Det är uppenbart att Bingo är en passionerad filmälskare. Efter en het diskussion om dagens finkänsliga filmklimat och en hyllning till svågern Linus Sandgren, som Oscarsbelönades för sitt filmfoto i La La Land, passade Bingo på att lyfta fram Joakim Lundell och skräckfilmerna Feed och Canceled:

– Jag såg Joakim Lundells nya skräckfilm och jag tyckte att den var helt fantastisk i det avseendet att man måste tänka på vilka som har gjort den och hur lång tid det tog, man måste ta in alla aspekter. Jag tyckte att Feed var underbar eftersom det var lite som när Kopps kom och Fares sköt in lite ny energi i det här jävla Bergman-komplexet som vi har. Svensk filmindustri är så himla pretentiöst och skitnödigt. Alla reklamfilmsregissörer där ute, hur länge ska de planera sin film? Gör din jävla film. Så kommer Joakim Lundell och har på tio månader skrivit manus, scoutat allt och gör någonting som fick mina ungar att sitta i knät på mig, de höll på att skita på sig.

Men att välja mellan vilken av Joakim Lundells filmer som Bingo tycker är bäst är svårare att svara på.

– De går inte riktigt att jämföra med varandra. Feed var väldigt läskig och det var väldigt härligt när de började såga av ett ben. Det är sånt som Fares skulle göra, något som sticker ut men som folk vanligtvis inte vågar. Jag tittade på den och fick underhållning. Om du fokuserar för mycket på att du ska få en jävla Guldbagge då blir det fel, säger han.

"Bingo & Julia" finns nu att streama hos Prime Video. Filmtopp håller dig uppdaterad om Bingo Rimérs filmplaner.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL